ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 28.230 ευρώ η A-Class Sedan στην Ελλάδα

Από 28.230 ευρώ η A-Class Sedan στην Ελλάδα

Η A-Class Sedan είναι το έβδομο κατά σειρά μοντέλο και έρχεται να διευρύνει την γκάμα των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Είναι αισθητικά όμορφη, compact, σπορ λιμουζίνα με ξεχωριστό πορτ-μπαγκάζ.

Το τετράθυρο saloon έχει μεταξόνιο 2729 χιλιοστών και τις αναλογίες ενός δυναμικού και, ταυτόχρονα, compact σεντάν με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω. Βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της όσον αφορά στο ύψος της οροφής στο χώρο πίσω επιβατών.

Επιπλέον, εφοδιάζεται με μοντέρνους, αποδοτικούς κινητήρες, υψηλό επίπεδο ασφάλειας χάρη στα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, με λειτουργίες από την S-Class (Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist κ.ά.), φέρει σύστημα infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό. Επίσης, έχει το χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής παγκοσμίως.

Οι τιμές ξεκινούν από 28.230Ευρώ για την A180 με 100kW (136hp).

Από την πολυτελή κατηγορία, μεταφέρει τους προαιρετικά διαθέσιμους προβολείς MULTIBEAM LED. Επιτρέπουν ταχύτατη και απολύτως ακριβή, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη προσαρμογή των προβολέων στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας. Άλλο ένα προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού είναι οι προβολείς LED High Performance που προσφέρουν ευρύτερη κατανομή του φωτός σε σύγκριση με τους συνηθισμένους προβολείς αλογόνου, χρώμα φωτισμού παρόμοιο με της ημέρας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Εξάλλου, για πρώτη φορά, η A-Class έχει τη δυνατότητα να οδηγεί ημί-αυτόνομα σε ορισμένες οδηγικές συνθήκες. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης υποστηρίζουν ακόμη πρακτικότερα πλέον τον οδηγό να τηρεί ασφαλή απόσταση και να διευθύνει το αυτοκίνητο, ενώ η ταχύτητα οδήγησης προσαρμόζεται αυτόματα στις στροφές, στις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους.

Από 28.230 ευρώ η A-Class Sedan στην Ελλάδα

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει τα εξής συστήματα: ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC με προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή υποβοήθηση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και PRE-SAFE PLUS.

Το σύστημα PRE-SAFE PLUS μπορεί να ανιχνεύσει μια επικείμενη οπίσθια σύγκρουση. Εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, το σύστημα μπορεί να «κλειδώνει» τα φρένα του σταματημένου αυτοκινήτου πριν το συμβάν, ώστε να μην μετακινηθεί το αυτοκίνητο προς τα εμπρός λόγω της πρόσκρουσης. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνοντας το απότομο τράνταγμα προς τα εμπρός που προκαλείται από τη σύγκρουση.

Άλλες λειτουργίες του PRE-SAFE περιλαμβάνονται στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, αλλά διατίθενται και ξεχωριστά στο σύστημα PRE-SAFE. Το σύστημα PRE\u001ESAFE αξιοποιεί το χρόνο πριν από επικείμενο ατύχημα. Λαμβάνονται πολυάριθμα μέτρα, τα οποία μπορούν να μειώνουν τα φορτία που ασκούνται στους επιβάτες.

Ένα από αυτά είναι το καινοτόμο σύστημα Ήχου PRE-SAFE, το οποίο προετοιμάζει την ανθρώπινη ακοή για τον ξαφνικό θόρυβο σύγκρουσης όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Μόλις ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα εκπέμπει έναν σύντομο σφοδρό θόρυβο, ο οποίος ενεργοποιεί έναν μικρό μυ του αυτιού. Ο μυς συσπάται αντανακλαστικά μόλις ακούγεται δυνατός θόρυβος, προστατεύοντας έτσι την ακοή.

Διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό και DYNAMIC SELECT, για επιλογή προγραμμάτων οδήγησης με το πάτημα ενός κουμπιού. Ακόμη περισσότερη απόλαυση κατά την οδήγηση σε στροφές αλλά και άνεση προσφέρει η ανάρτηση με προσαρμοζόμενη απόσβεση. Ένας διακόπτης στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει την επιλογή μεταξύ των τρόπων λειτουργίας Eco, Comfort, Sport και Individual.

Η γκάμα κινητήρων της A-Class Sedan είναι αποδοτική και ισχυρή ενώ πληροί τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού κανονισμού Euro 6d TEMP. Διατίθενται έξι διαφορετικοί κινητήρες, δύο εκ των οποίων συνδυάζονται με τετρακίνηση 4MATIC…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ