ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απόλυτα ελκυστική η νέα BMW X1

Απόλυτα ελκυστική η νέα BMW X1
[email protected]

Η BMW X1 ανανεώνεται με έξυπνες στιλιστικές παρεμβάσεις, υψηλό επίπεδο ευελιξίας και άφθονο προηγμένο εξοπλισμό.

Κάτω από το καπό, ισχυροί και ταυτόχρονα αποδοτικοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες BMW TwinPower Turbo και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προϊδεάζουν για την σπορ οδηγική απόλαυση που υπόσχεται η νέα X1.

Η νέα εμφάνιση της X1 φέρει έντονες αλλαγές στο εμπρός και πίσω τμήμα. Κάθε έκδοση του μοντέλου – από τη βασική BMW X1 μέχρι τις xLine, Sport Line και M Sport – υιοθετεί τη δική της, μοναδική εμφάνιση. Η BMW X1 M Sport έχει χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport, εκτεταμένο διάκοσμο BMW Individual High-gloss Shadow Line και πακέτο M Aerodynamics.

Εδώ, η μεγαλύτερη μάσκα BMW – τα ‘νεφρά’ συγχωνεύονται τώρα στο κέντρο – συνδέεται με τους νέους προβολείς Adaptive LED με ακόμα πιο αιχμηρή σχεδίαση και με έναν προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης LED και μεγαλύτερους αεραγωγούς. Στο πίσω τμήμα της X1 επίσης δίνουν το παρών νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το νέο ένθετο στην πίσω ποδιά που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος υιοθετεί το κύριο χρώμα του αυτοκινήτου.

Απόλυτα ελκυστική η νέα BMW X1
[email protected]

Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο στον εξωτερικό καθρέπτη στην πλευρά του οδηγού, είναι η δίχρωμη εικόνα LED “X1” που προβάλλεται με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Δεν πρόκειται απλά για οπτικό τρικ αλλά έχει και λειτουργικό σκοπό, καθώς διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από την BMW X1.

Πλέον, όλοι οι κινητήρες της - βενζίνης και πετρελαίου - συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων EU6d‑temp, ενώ οι BMW X1 sDrive16d και BMW X1 xDrive25d ήδη πληρούν τις προδιαγραφές EU6d. Η ισχύς που παράγεται από τους αποδοτικούς αλλά σπορ, τρικύλιδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες μεταφράζεται – μέσω του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive ή μιας προηγμένης διάταξης εμπρόσθιας κίνησης, ανάλογα με την έκδοση – σε δυναμικές επιδόσεις στο δρόμο και σε ανώτερη οδηγική απόλαυση στο χώμα.

Η BMW X1 sDrive16d των 116 ίππων, που διατίθεται είτε με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ή με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι ιδιαίτερα αποδοτική με χαμηλές καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων.

Ειδικότητα στις σπορ επιδόσεις έχει η BMW X1 xDrive25d με τους 231 ίππους, επιταχύνοντας σε μόλις 6,6 δευτ.

Απόλυτα ελκυστική η νέα BMW X1
[email protected]

Η BMW X1 xDrive25i των 231 hp, συνεργάζεται με το εξαιρετικά ακριβές οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic για απολαυστικές επιταχύνσεις. Είναι η επιτομή των σπορ ικανοτήτων , με επιτάχυνση μόλις 6,5 δευτ.

Πέραν αυτών, το 2020 αναμένουμε την πρώτη BMW X1 με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η BMW X1 xDrive25e (κατανάλωση βενζίνης το μικτό κύκλο: από 2,0 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: από 43 γρ./χλμ.) – που θα μπει στην παραγωγή τον Μάρτιο του 2020 – εφοδιάζεται με την τελευταία, τέταρτη γενιά τεχνολογίας μπαταριών της BMW, που προσφέρει στη μπαταρία χωρητικότητα 9,7 kWh. Ως αποτέλεσμα, η plug-in υβριδική BMW X1 μπορεί να διανύσει πάνω από 50 χλμ. μόνο με ηλεκτροκίνηση.

Στην καμπίνα, η αντίθετη ραφή διατίθεται για τα μοντέλα xLine, Sport Line και M Sport. Σε αυτές τις εκδόσεις της X1, τα πατάκια έχουν επίσης χρωματιστή μπορντούρα και αντίθετη ραφή. Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο εσωτερικό της BMW X1 είναι η Οθόνη Ελέγχου (Control Display), με στάνταρ οθόνη 6,5”. Σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης, το πακέτο περιλαμβάνει είτε οθόνη 8,8” ή το νέο Touch Control Display 10,25” – που λειτουργεί μέσω BMW iDrive Controller, φωνητικού ελέγχου ή τεχνολογίας αφής.

Το Control Display είναι ιδανικό για τη διερεύνηση των ποικίλων πληροφοριών που προσφέρει η BMW X1, ενώ παρέχει πρόσβαση και σε ψηφιακές υπηρεσίες BMW ConnectedDrive. Οι τελευταίες εκδόσεις τους διατίθενται προαιρετικά για την BMW X1. Επίσης, τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε διάταξη 40:20:40 και, προαιρετικά, σύρονται προς τα εμπρός σε μία διαδρομή έως 13 εκ. Προαιρετικές επιλογές όπως αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας και Comfort Access – που συνδυάζονται για hands-free άνοιγμα και κλείσιμο πίσω πόρτας – ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη στον τομέα της άνεσης…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ