ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το νέο Popemobile

Αυτό είναι το νέο Popemobile

Το Βατικανό επέλεξε τη Nissan για τις μετακινήσεις του Ποντίφικα, στον Μαυρίκιο.

Ένα διασκευασμένο Nissan NP300, χρησιμοποιήθηκε ως το όχημα μετακινήσεων του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από το 1965, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χρησιμοποιεί ειδικής κατασκευής αυτοκίνητα για τον Ποντίφικα, όταν ο Πάπας Παύλος VI χρησιμοποίησε ένα τέτοιο όχημα για να χαιρετήσει τα πλήθη στη Νέα Υόρκη. Με την πάροδο των χρόνων, αρκετές εταιρείες αυτοκινήτων είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν οχήματα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που τιμήθηκε η Nissan.

Το σασί του Nissan NP300, τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Βατικανού, από την εταιρεία ABC Automobile, που ειδικεύεται στην κατασκευή λεωφορείων, πούλμαν και ασθενοφόρων, ενώ τροποποιεί οχήματα για την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Το σασί του Nissan NP 300, με τις ειδικές πινακίδες SCV1, συντομογραφία του Λατινικού Status Civitatis Vaticanae (Κράτος της Πόλεως του Βατικανού), θα τεθεί σε μόνιμη έκθεση από τη Μητρόπολη, ως χαρακτηριστικό της επίσκεψης του Πάπα στο νησί.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ