ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το σπίτι φορτίζεται από αυτοκίνητο

Αυτό το σπίτι φορτίζεται από αυτοκίνητο

Η Nissan παρουσίασε το Nissan Energy Home, ένα πρότυπο σπίτι που δείχνει πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορούν να συνδράμουν στην παροχή ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού.

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, πολλά θα γίνονται με αμφίδρομη λειτουργία. Για παράδειγμα, ένα όχημα δεν θα μπορεί μόνο να φορτίζεται από ένα σπίτι, μέσω του οικιακού ρεύματος, αλλά θα μπορεί να δίνει και ενέργεια, όταν δεν τη χρειάζεται.

Για παράδειγμα, η Nissan παρουσίασε το Nissan Energy Home, ένα πρότυπο σπίτι που δείχνει πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, μπορούν να συνδράμουν στην παροχή ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού.

Το πρότυπο σπίτι, που στεγάζεται σε ειδική αίθουσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan στην Yokohama, διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Nissan LEAF, που παρέχει ισχύ από την μπαταρία.

Το Nissan Energy Home επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για το Nissan Energy, το όραμα της εταιρείας για τη σύνδεση μεταξύ κατοικιών, αυτοκινήτων και ηλεκτρικών δικτύων.

Στην καρδιά του Nissan Energy Home βρίσκεται το σύστημα vehicle-to-home. Το σύστημα αυτό φορτίζει το συνδεδεμένο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται την ενέργεια με το σπίτι.

Αυτό το σπίτι φορτίζεται από αυτοκίνητο

Αυτό επιδεικνύει την λειτουργία του Nissan Energy Share, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan για την αποθήκευση, τη διανομή και την επαναχρησιμοποίηση της ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και την προσφέρουν προκειμένου να φορτίσει η μπαταρία του Nissan LEAF. Το LEAF αναλαμβάνει το ρόλο μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, ενόσω η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται.

Όταν ο ήλιος δύσει, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι καλύπτεται από το Nissan LEAF, προκειμένου να λειτουργήσει ο φωτισμός, ο κλιματισμός, οι τηλεοράσεις, ακόμη και οι συσκευές για μαγείρεμα.

Οι ανάγκες ενός τυπικού σπιτιού μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό της χωρητικότητας της μπαταρίας, αφήνοντας άφθονη ενέργεια διαθέσιμη για οδήγηση. Την επόμενη μέρα, ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

Εξάλλου, όταν οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της φόρτισης του οχήματος στο σπίτι, η υπηρεσία Nissan Energy Supply ελέγχει εάν ο εξοπλισμός φόρτισης, όπως για παράδειγμα πρίζες, wall boxes ή συστήματα ελέγχου ισχύος, μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan.

Το Nissan Energy Home δεν είναι ένα μακρινό όνειρο στο μέλλον. Αντιπροσωπεύει τις δυνατότητες του σήμερα, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ