ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

"Battista" των 1.900 ίππων και των 2 εκατ. δολαρίων

"Battista" των 1.900 ίππων και των 2 εκατ. δολαρίων

Ανακοινώθηκε από τον ιταλικό οίκου σχεδίασης και κατασκευής αυτοκινήτων, το όνομα του νέου υπερ-αυτοκινήτου του οίκου, που θα είναι πανίσχυρο, πανάκριβο και ηλεκτρικό. Το νέο Battista, αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη του ιδρυτή της Pininfarina, Battista "Pinin" Farina.

Ακριβώς 90 χρόνια μετά την ίδρυση της Carrozzeria Pininfarina (1930), το Battista θα παραχθεί ως το πιο ισχυρό και ταχύτερο αυτοκίνητο της Ιταλίας. Πρόκειται να αποκαλυφθεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2019 και οι πωλήσεις των 150 αντιτύπων θα ξεκινήσουν το 2020, όντας ήδη μοιρασμένα από 50 σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή.

"Αυτό είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο παππούς μου είχε πάντα το όραμα ότι μια μέρα θα υπήρχε μια αυτόνομη σειρά αυτοκινήτων με σήμα Pininfarina. Αυτό το υπερ-αυτοκίνητο απολαμβάνει επιδόσεις, τεχνολογική καινοτομία και φυσικά κομψό στυλ. Για μένα, απλά έπρεπε να το ονομάσουμε Battista, καθώς συνδέουμε το ένδοξο παρελθόν μας με το μέλλον της αυτοκίνησης", επισήμανε ο Paolo Pininfarina, πρόεδρος της Pininfarina SpA.

Σε αμάξωμα από ανθρακονήματα, το ηλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο αποδίδει 1.900 ίππους με 2.300 Nm ροπής, πιάνοντας επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 2 δευτερόλεπτα, ενώ κινείται πιο γρήγορα από ένα αυτοκίνητο της Formula 1, με τελική πάνω από 402 χλμ./ώρα.

"Battista" των 1.900 ίππων και των 2 εκατ. δολαρίων

Παράλληλα, η Automobili Pininfarina ανακοίνωσε επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή του Battista και της μελλοντικής σειράς αυτοκινήτων Automobili Pininfarina καθώς και τη συνεργασία με την Rimac Automobili, τον κορυφαίο προμηθευτή ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών παγκοσμίως…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ