ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε πώς κινείται αυτόνομα το Range Rover Sport

Δείτε πώς κινείται αυτόνομα το Range Rover Sport

Το νέο μοντέλο μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο αυτόνομης οδήγησης, σε μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα πρωτότυπο αυτόνομης οδήγησης Range Rover Sport, κινήθηκε στο περίπλοκο Coventry Ring Road, αλλάζοντας με επιτυχία τις λωρίδες και τους κόμβους, στο όριο ταχύτητας των 64 χλμ./ώρα.

Η δοκιμή αποτελεί μέρος του προγράμματος, χρηματοδοτούμενου από την κυβέρνηση, ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών, το UK Autodrive, το οποίο ολοκληρώνεται αυτόν το μήνα μετά από ένα τριετές πρόγραμμα.

Οι μηχανικοί της Jaguar Land Rover έχουν ολοκληρώσει σημαντικές δοκιμές τεχνολογίας σε κλειστές διαδρομές, πριν ξεκινήσουν σε δημόσιους δρόμους στο Milton Keynes και το Coventry.

Το Range Rover Sport που επιλέχθηκε για τις επιδόσεις του και χαρακτηριστικά του, όπως το Adaptive Cruise Control, που έχουν τροποποιηθεί για να συμπεριλάβουν επιπλέον αισθητήρες πλοήγησης RADAR και LIDAR.

Σε συνδυασμό με την έρευνα Autodrive του Ηνωμένου Βασιλείου, το όχημα μπορεί τώρα να χειρίζεται αυτόνομα κυκλικούς κόμβους, φανάρια, πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα σε περίπλοκες οδούς. Μπορεί επίσης να παρκάρει.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ