ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εδώ είναι και το νέο Kia CEED

Εδώ είναι και το νέο Kia CEED

Αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, με νέα συστήματα ασφάλειας και πολλές εκδόσεις κινητήρων η 3η γενιά του Kia CEED.

Η 3η γενιά του Kia CEED είναι εδώ, λοιπόν. Ενα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2006 με 7ετή εγγύηση και 5 αστέρια ασφάλειας, λανσαρίστηκε στη 2η γενιά του το 2012 σε εκδόσεις GT και GT Line, με νέους κινητήρες βενζίνης turbo και 7άρι DCT κιβώτιο.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε έξι έτη μετά, με την 3η γενιά του μοντέλου, πλήρως ανανεωμένη, σε 5θυρο και sportswagon αμάξωμαώστε να παρουσιαστεί στην αγορά το ολοκαίνουργιο CEED.

Βασίζεται στο νέο πάτωμα Κ2, μια πλατφόρμα πολύ δυναμική και είναι, σε σχέση με τον προηγούμενο μοντέλο, 20 χιλιοστά πιο πλατύ, και 23 χιλιοστά πιο χαμηλό. Το μεταξόνιο παραμένει στα 2,650 μ., ενώ ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε στα 395 λίτρα (625 στο SW).

Καινοτομίες

Σχεδιασμένο στο κέντρο της Kia στη Φρανκφούρτη, διαθέτει χαρακτηριστικό ρύγχος «tiger-nose», φωτιστικά LED και φαρδιά πίσω κολόνα, ενώ στην καμπίνα το κόκπιτ της έχει οδηγοκεντρικό χαρακτήρα.

Στα νέα δεδομένα, περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις στην κρεμαγιέρα για πιο άμεσο τιμόνι και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι νέου τύπου στην πίσω ανάρτηση.

Μια καινοτομία του αυτοκινήτου, είναι το σύστημα που δίνει ρεύμα προκειμένου να λειτουργήσουν οι αερόσακοι, όταν ο κινητήρας σβήσει, πχ. Σε περίπτωση απότομης ακινητοποίησης.

Το τιμόνι προέρχεται από κορυφαίο προμηθευτή του είδους, ενώ η εξάτμιση, χρωμιωμένη ή διπλή στις εκδόσεις GT Line και GT, παράγει ανάλογα την έκδοση και ξεχωριστό ήχο.

Τα διαθέσιμα μοτέρ

Το CEED λανσαρίστηκε στην Ελλάδα με πολλά μοτέρ. Τα βενζίνης είναι: ατμοσφαιρικό 1.4 MPI – 100hp, turbo 1.0 T-GDi – 120hp, turbo 1.4 T-GDi – 140hp και turbo 1.6 T-GDi, που αποδίδει σε δύο εκδόσεις 177hp και 204hp (έκδοση GT).

Κι επειδή το πετρέλαιο είναι – ακόμα- εδώ, διατίθεται και με τον νέο πετρελαιοκινητήρα 1.6 CRDi που χρησιμοποιεί την ενεργή τεχνολογία ελέγχου των ρύπων SCR και αποδίδει 280 Nm ροπής, με 115 ή 136 ίππους.

Εδώ είναι και το νέο Kia CEED

Πλην του μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, οι νέοι 1.4 T-GDi και 1.6 CRDi θα διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Από όλες αυτές τις εκδόσεις, η πιο εμπορική, που θα κάνει πάνω από το 50% των πωλήσεων, αναμένεται να είναι με τον κινητήρα 1.0 T-GDi – 120hp, με την εταιρεία να οριοθετεί το σέρβις κάθε 15.000 χλμ., με κόστος 118 ευρώ τον χρόνο για την έκδοση πετρελαίου και 155 ευρώ τον χρόνο για την έκδοση με τους 120 ίππους (43 ευρώ η εργατοώρα).

Πόσο κοστίζει

Όσο γι τις τιμές, ξεκινούν από τις 15.190 ευρώ, ωστόσο η έκδοση που λέμε ότι θα κάνει τις περισσότερες πωλήσεις, κοστίζει από 16.890 ευρώ.

Οι τιμές της πετρελαιοκίνητης έκδοσης ξεκινούν από τα 19.990 ευρώ. Οι εκδόσεις με 7άρι κιβώτιο, επιβαρύνονται με 1.800 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές αυτές θα διατηρηθούν για ολόκληρο το 2019.

Για το GT Line οι τιμές ξεκινούν από τα 20.090 ευρώ.

Παράλληλα, διαθέσιμο είναι και το GT με τους 204 ίππους και τιμή 28.700, καθώς και η έκδοση ProCEED με τον κινητήρα των 120 ίππων και τιμή 22.200 ευρώ. Οι παραδόσεις από την παραγγελία, υπολογίζονται σε περίπου δίμηνο.

Και υβριδικό CEED

Εξάλλου, το Πάσχα να λανσαριστεί στην Ελλάδα και η υβριδική έκδοση, που θα περιλαμβάνει μπαταρία 48V, με τα μοτέρ 1.4 T-GDi – 140hp και 1.6 T-GDi. Ουσιαστικά, θα ξεκινά ηλεκτρικά και θα κινείται ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και τους ρύπους.

Εδώ είναι και το νέο Kia CEED

Από το 2019 και έπειτα, θα προστίθεται κάθε χρόνο μια υβριδική επιλογή, μια plug-in ηλεκτρική και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Επίσης, στα πρότυπα άλλων αυτοκινήτων, περιμένουμε και το X-CEED, μια Crossover – SUV έκδοση.

Το νέο Kia CEED φέρει όλες τις νέες τεχνολογίες άνεσης, διασύνδεσης και ασφάλειας, καθώς και την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης «Level 2».

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ