ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εγινε κιόλας 63 ετών το Fiat 500…

Εγινε κιόλας 63 ετών το Fiat 500…

Κι ενώ μετά τα 67 έτη, μπορείς να υπολογίζεις σε σύνταξη, για το Fiat 500 δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, διότι βρίσκει τρόπο να ανανεώνεται, συνεχώς. Το εμβληματικό μοντέλο της Fiat, συμπλήρωσε την 4η Ιουλίου, 63 χρόνια ύπαρξης, από εκείνη την ημέρα του 1957.

Το 500, το θρυλικό “Cinquino”, αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και εξελίχθηκε σε ένα κοινωνικό φαινόμενο, αλλά και έναν πραγματικό πρεσβευτή του “MadeinItaly” σε όλο τον κόσμο. Το 2007, η αναβίωση του μοντέλου δημιούργησε ένα fashionicon που ταξίδεψε το ιταλικό στιλ σε όλο τον κόσμο.

Κι ήρθε το 2017, όπου ένα Fiat 500 πρώτης γενιάς –το αυτοκίνητο που χάρισε στους Ιταλούς το «δώρο» της αυτοκίνησης- προστέθηκε στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), μια κορυφαία τιμητική διάκριση από το «ναό» της τέχνης και του design.

Τώρα, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 έρχεται να συνεισφέρει στην επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις, με μια θετική αύρα που μόνο το Fiat 500 θα μπορούσε να προσφέρει.

Η ημέρα των γενεθλίων του 500, ήταν η αφορμή για το ξεκίνημα μιας σειράς εκδηλώσεων στη γενέτειρα του μοντέλου, το Τορίνο. Η παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού 500 ξεκινά στις πλήρως ανακαινισμένες γραμμές παραγωγής του Mirafiori, ενώ στον 4ο όροφο του μουσείου τέχνης PinacotecaAgnelli, στο Lingotto, δημιουργήθηκε το VirtualCasa 500, το δώρο της Fiat για τα γενέθλια του θρυλικού της μοντέλου.

Εγινε κιόλας 63 ετών το Fiat 500…

Το διαδικτυακό μουσείο μπορεί να το επισκεφτεί οποιοσδήποτε μέσω του κινητού του τηλεφώνου ή του υπολογιστή του και να ταξιδέψει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του 500. Παράλληλα αποτελεί μια προεπισκόπηση του “Casa 500” του χώρου που θα δημιουργηθεί στην Pinacoteca του Lingotto και θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό την άνοιξη του 2021.

Η αλλαγή ,απαιτεί σταθερές βάσεις και γνώση της ιστορίας. Το Mirafiori είναι το σπίτι του Fiat 500, αλλά ο τόπος γέννησης του είναι το Lingotto. Εκεί κατασκευάστηκε το πρώτο 500 το 1936, το 500Α Topolino. Η Pinacoteca –της οποίας βασικός χορηγός είναι η Fiat- είναι το ιδανικότερο μέρος για να φιλοξενήσει τους εορτασμούς. Η σύνδεση της PinacotecaAgnelli με τη μάρκα είναι στενή και τα δύο μέρη εκτός από τις κοινές αξίες, μοιράζονται και το γεγονός ότι προβάλουν την πόλη του Τορίνο, αλλά και συνολικά την Ιταλία σε όλο τον κόσμο.

Στο ψηφιακό περιβάλλον και οι 11 παρακάτω θεματικές ενότητες του VirtualCasa 500, βρίσκονται μόλις ένα “click” μακριά: «Η κληρονομιά», «Made of Italy», «Οι τρεις συλλεκτικές εκδόσεις του νέου ηλεκτρικού 500», «Το ημερολόγιο ενός Θρύλου», «Ένα ταξίδι σε τρεις γενιές», «Η εμπειρία του νέου ηλεκτρικού 500», «Η σχεδιαστική ιστορία του 500», «Μια ιστορία κοινωνικής συνάφειας», «Το μέλλον ξεκινά εδώ», «Τα VintageVibes του 500», «Έτοιμοι για την αλλαγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ