ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εκτός δρόμου δοκιμές για το υβριδικό Jeep Renegade

Εκτός δρόμου δοκιμές για το υβριδικό Jeep Renegade

Η τεχνολογία PHEV βελτιώνει τις επιδόσεις εκτός δρόμου εκμεταλλευόμενη την υψηλή ροπή.

Για τη Jeep, το 2019 είναι το έτος εξέλιξης και στο Parco del Valentino, η μάρκα δοκιμάζει τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Renegade και Compass. Το μεγαλύτερο πάρκο του Τορίνο, είναι η ιδανική τοποθεσία για να εκτιμήσει κάποιος τις ιδιαιτερότητες αυτών των δύο μοντέλων.

Εκεί, λοιπόν, παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι συγκεκριμένες εκδόσεις. Τόσο το Renegade όσο και το Compass, αποδίδουν ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον, με εκπομπές CO2 χαμηλότερες από 50 γρ./χλμ., με γρήγορη απόκριση του κινητήρα και ομαλή επιτάχυνση.

Και τα δύο είναι εφοδιασμένα με μπαταρίες που μπορούν να επαναφορτιστούν από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή από μια εξωτερική πρίζα και ως εκ τούτου μπορούν να αποθηκεύσουν μια εντυπωσιακή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Ετσι, η καθαρά ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα, με τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα και για τα δύο μοντέλα. Οι ηλεκτρικές μονάδες συνεργάζονται με τους νέους βενζινοκινητήρες turbo 1.3 lt, με συνδυασμένη ισχύ μέχρι 240 hp.

Χάρη στην ηλεκτροκίνηση, η υψηλή ροπή που εξασφαλίζει ο ηλεκτροκινητήρας, εξασφαλίζει μεγάλη απόδοση κατά την οδήγηση σε δύσκολο έδαφος, όταν απαιτείται πολύ χαμηλός λόγος μετάδοσης.

Χάρη στη νέα ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης σε όλους τους τροχούς (eAWD), η πρόσφυση στον οπίσθιο άξονα δεν παρέχεται από έναν άξονα μετάδοσης αλλά μέσω ενός αποκλειστικού ηλεκτροκινητήρα. Αυτό επιτρέπει τον διαχωρισμό των δύο αξόνων και τον ανεξάρτητο έλεγχο της ροπής με αποτελεσματικότερο τρόπο...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ