ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελαστικά που σε ενημερώνουν για την αντικατάστασή τους

Ελαστικά που σε ενημερώνουν για την αντικατάστασή τους

Δύο νέα, θερινά ελαστικά, παρουσιάζει η General Tire, για χρήση εντός δρόμου και για αυτοκίνητα μικρά και μικρομεσαίας κατηγορίας. Πρόκειται για τα Altimax One και Altimax One S.

Το Altimax One διαθέτει σχέδιο πέλματος με τρεις αυλακώσεις, ιδανικό για απομάκρυνση του νερού στο βρεγμένο. Αυτή τη στιγμή, διατίθεται σε 12 μεγέθη, για ζάντες από 15 ίντσες, συμπεριλαμβανομένων διαστάσεων και για δημοφιλή compact αυτοκίνητα, όπως το VW Polo και το Ford Fiesta.

Το Altimax One S έχει πέλμα με τέσσερα αυλάκια, για υψηλότερες επιδόσεις, ώστε να εξασφαλίζει βελτιωμένη διασπορά νερού, σε πιο μεγάλες ταχύτητες. Αρχικά είναι διαθέσιμο σε 37 μεγέθη, για ζάντες 15 - 20 ίντσες, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα οχημάτων, από compact έως και μεσαίου μεγέθους οχήματα υψηλής απόδοσης (από το VW Golf μέχρι την C-Class της Mercedes-Benz).

Αυτό που αξίζει να επισημάνουμε, είναι ότι τα δύο ελαστικά εφοδιάζονται με τις μοναδικές ενδείξεις ελέγχου ασφάλειας “Visual Alignment” (VAI) και “Replacement Tire Monitor” (RTM).

Ο δείκτης VAI (Visual Alignment Indicator) επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του οχήματος να ελέγχει την πιθανή κακή ευθυγράμμιση του τροχού, μειώνοντας τον κίνδυνο πρόωρης φθοράς των ελαστικών. Αυτοί οι δείκτες βρίσκονται στην περίμετρο του ελαστικού και αναγνωρίζονται από δύο μικρού ύψους εγκοπές στους ώμους του ελαστικού. Η ανομοιόμορφη φθορά αυτών των εγκοπών καταδεικνύει πιθανό πρόβλημα στην ευθυγράμμιση.

Επίης, ο δείκτης αντικατάστασης ελαστικών RTM (Replacement Tyre Monitor), δείχνει στον ιδιοκτήτη του οχήματος, τη στιγμή που το ελαστικό φτάνει στο ελάχιστο επιτρεπτό βάθος του πέλματος. Η ένδειξη αυτή βρίσκεται στο κέντρο του ελαστικού και εμφανίζεται ως μια μικρή επιγραφή: “Replacement Tyre Monitor”. Όταν το πέλμα φθαρεί, τότε εμφανίζεται η επιγραφή: “Replace Tyre” (αντικαταστήστε το ελαστικό). Η General Tire συστήνει στους οδηγούς να αλλάζουν τα ελαστικά τους, όταν το βάθος πέλματος φτάσει στα 3 χιλιοστά.

Το Altimax One & το Altimax One S έχουν βαθμολογία «Β», για την πρόσφυση στο βρεγμένο, και βαθμολογία «C» για την αντίσταση κύλισης. Για το 2019, τα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε συνολικά 49 μεγέθη, εγκεκριμένα για ταχύτητες μέχρι 300 χλμ./ώρα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ