ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επαναστατικός τρόπος αστικής εναέριας και επίγειας κυκλοφορίας (Video)

Επαναστατικός τρόπος αστικής εναέριας και επίγειας κυκλοφορίας (Video)

H Hyundai Motor Company παρουσίασε το καινοτόμο όραμά της για την αστική κινητικότητα, με σκοπό να συμβάλει στην ενδυνάμωση των μελλοντικών πόλεων με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Εχω αναφερθεί στο γεγονός ότι το αύριο θα είναι πολύ δύσκολο να μοιάζει στο σήμερα. Τεχνολογικά, υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, ενώ και οι ανάγκες αλλάζουν. Όσον αφορά την αστική κινητικότητα, επειδή οι μεγάλες πόλεις γίνονται μεγαλύτερες και οι μετακινήσεις δυσκολεύουν, οι συνδυασμένες μετακινήσεις που επιτρέπουν και μείωση των κυκλοφορούντων οχημάτων, με τη χρήση αυτόνομων οχημάτων, θα αποφέρει τις επιδιωκόμενες λύσεις.

Στο Λας Βέγκας, η Hyundai Motor Company παρουσίασε το καινοτόμο όραμά της για την αστική κινητικότητα. για να συμβάλει στην ενδυνάμωση των μελλοντικών πόλεων με επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να υλοποιήσει το όραμα, αποκάλυψε τρεις λύσεις κινητικότητας: την Αστική Αεροπορική Κινητικότητα (UAM), το Αυτόνομο Όχημα (PBV) και το HUB, έναν πολυχώρο που συνδέει τα δύο παραπάνω.

Σκοπός είναι να απελευθερώσει χώρο και να επιτρέψει στους ανθρώπους να δώσουν περισσότερη αξία στη ζωή τους. Για το UAM έγραψα προ ημερών. Πρόκειται για μια συνεργασία της Hyundai με την Uber Elevate για την ανάπτυξη ενός PAV (Personal Air Vehicle) μοντέλου S-A1, το οποίο χρησιμοποιεί καινοτόμες σχεδιαστικές μεθόδους για τη βελτιστοποίηση των ιπτάμενων οχημάτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) για εναέρια χρήση. Το μοντέλο S-A1 είναι σχεδιασμένο για να χωρά 5 άτομα, αναπτύσσει ταχύτητα έως 290 μίλια / ώρα, να ταξιδεύει σε υψόμετρο περίπου 300-260 ποδιών (300 - 600 μέτρα) πάνω από το έδαφος και να έχει διάρκεια πτήσης μέχρι 60 μίλια (100 χλμ.). Θα είναι 100% ηλεκτρικό και κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής θα απαιτεί περίπου πέντε έως επτά λεπτά για επαναφόρτιση.

Από την άλλη, το PBV είναι μια επίγεια, φιλική προς το περιβάλλον, λύση αστικής κινητικότητας που μπορεί να φιλοξενήσει ένα ευρύ φάσμα μελλοντικών τρόπων ζωής με απεριόριστη εξατομίκευση. Επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν προσαρμοσμένες υπηρεσίες ενώ ταξιδεύουν στους προορισμούς τους προσφέροντας μια εντελώς νέα αντίληψη για την έννοια της κινητικότητας πέρα από ένα μέσο μεταφοράς.

Το PBV είναι πλήρως ηλεκτρικό, εμπνευσμένο από το τελεφερίκ του Σαν Φρανσίσκο, με ρυθμιζόμενο μέγεθος από 4 έως 6 μέτρα και με λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης (AI), που του επιτρέπει να κινείται αυτόνομα στις πιο σύντομες διαδρομές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εστιατόριο, καφετέρια, ξενοδοχείο, κλινική ή και φαρμακείο!

Η τρίτη λύση κινητικότητας, που παρουσιάστηκε από τη Hyundai, είναι το HUB, ένας νέος καινοτόμος χώρος που συνδέει το UAM με το PBV. Το HUB είναι ένας σταθμός, η αφετηρία και ο τερματισμός των PBV, ένας πολυχώρος με αίθουσες συναυλιών, κινηματογραφικές αίθουσες και μουσεία.

Στην οροφή του έχει ένα skyport, όπου προσγειώνεται το PAV, αποβιβάζοντας τους επιβάτες, οι οποίοι κατεβαίνοντας μπορούν να επιλέξουν το PBV που θα μεταφέρει εκεί που επιθυμούν ή να απολαύσουν τις υπηρεσίες του HUB. Η Hyundai σχεδιάζει να καταστήσει την έξυπνη κινητικότητα πιο προσιτή, τοποθετώντας τα HUB σε όλες τις μελλοντικές πόλεις και οικοδομώντας ένα νέο οικοσύστημα κινητικότητας γύρω από το δίκτυο UAM-PBV-HUB.

Δείτε το video για το PBV

Δείτε το video για το HUB

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ