ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται και το νέο Hyundai Santa Fe

Έρχεται και το νέο Hyundai Santa Fe

Η Hyundai Motor ενισχύει την παρουσία της στην αγορά των SUV με την τέταρτη γενιά Santa Fe. Το D-SUV, το μεγαλύτερο στη γκάμα της κορεατικής μάρκας, θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στη σειρά SUV της Hyundai και προσφέρει τα τελευταία χαρακτηριστικά ασφαλείας της μάρκας.

Από την κυκλοφορία του πρώτου Santa Fe το 2001, η Hyundai έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια SUV στην Ευρώπη, με τις 400.000 μονάδες να είναι Santa Fe. Πρόκειται για το κυριότερο μοντέλο της μακρόχρονης κληρονομιάς SUV που έχει δημιουργήσει η Hyundai. Τώρα, με την τέταρτη γενιά Santa Fe, ελπίζει να συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία.

Αποστολή στη Βαρκελώνη: Δημήτρης Μπαλής

Το μοντέλο συνδέεται αισθητικά μπροστά με το μικρότερο Tucson, έχοντας ίδια μάσκα αλλά όχι γρίλιες παρά μόνο κυψέλες. Γενικά η σιλουέτα είναι ελκυστική για το μήκος του, που είναι αυξημένο από πριν κατά 7 εκ., έχοντας +6,5 εκ. μεγαλύτερο μεταξόνιο. Είναι επίσης φαρδύτερο και λίγο ψηλότερο, αλλά ελαφρύτερο χάρη στα νέα υλικά κατασκευής. Το ισχυρό και ελαφρύ αμάξωμα, ενισχύει τη δυναμική απόδοση και αυξάνει την ασφάλεια των επιβατών, χρησιμοποιώντας 57% χάλυβα υψηλής αντοχής - το υψηλότερο ποσοστό χάλυβα υψηλής αντοχής οποιουδήποτε οχήματος Hyundai.

Έρχεται και το νέο Hyundai Santa Fe

Το εντελώς νέο Santa Fe διαθέτει προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με βελτιωμένη εφαρμογή ροπής, ανάλογα με τη θέση των τροχών και την ταχύτητα του οχήματος. Η τεχνολογία τετρακίνησης HTRAC, της επόμενης γενιάς της Hyundai ελέγχει διακεκομμένα την κατανομή ροπής και τη δύναμη πέδησης των εμπρός και πίσω τροχών. Υποστηρίζει έτσι τον οδηγό σε όλες τις καταστάσεις οδήγησης, σε χιόνι, ολισθηρούς δρόμους ή σε κανονικές οδικές συνθήκες, και ενισχύει τη σταθερότητα στις στροφές. Έχει μάλιστα 4 επιλογές λειτουργίας: Comfort, Eco, Sport και Smart.

Το νέο Santa Fe θα προσφέρεται μια δύο κινητήρες πετρελαίου και έναν κινητήρα βενζίνης. Οι κινητήρες έχουν τροποποιηθεί ώστε να πληρούν τα νέα πρότυπα εκπομπών Euro 6d Temp, έχοντας χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους. Ο κινητήρας πετρελαίου 2.0 lt θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: 150 και 185 ίππους, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχυτήτων ή με το πρόσφατα εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων. Ο δεύτερος πετρελαιοκινητήρας CRDi 2.2 lt υψηλής απόδοσης, έρχεται με 200 ίππους, με δυνατότητα επιλογής σε κίνηση στους δύο ή και τους τέσσερις τροχούς, συνδυαζόμενο με ίδια κιβώτια ταχυτήτων. Εξάλλου, θα είναι διαθέσιμος και ο βενζινοκινητήρας Theta II 2.4 lt με 185 ίππους ισχύ, αλλά τέτοιο μοτέρ δύσκολα θα βρει αγοραστή στην Ελλάδα.

Πέραν αυτών των μοτέρ, η Hyundai θα κυκλοφορήσει μια υβριδική και μια plug-in υβριδική έκδοση για το Santa Fe.

Η Hyundai εφοδιάζει το Santa Fe με νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας υπό την ονομασία Hyundai SmartSense. Η καινοτόμος προειδοποίηση Rear Occupant Alert, παρακολουθεί μέσω αισθητήρων τα πίσω καθίσματα, ώστε όταν ο οδηγός βγει από το αυτοκίνητο, να μην ξεχάσει κάποιον επιβάτη που κάθεται πίσω και ειδικά παιδιά, αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες. Επίσης, θα διατίθεται και με Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, για πρώτη φορά.

Όταν η ορατότητα στο πίσω μέρος είναι περιορισμένη και κάποιο αυτοκίνητο πλησιάζει από πίσω και στο πλάι, όχι μόνο προειδοποιεί τον οδηγό, αλλά φρενάρει κιόλας μόνο του ελαφρώς. Κι ακόμη, το Santa Fe εφοδιάζεται και με σύστημα Safety Exit Assist που παρακολουθεί από το πλάι την κίνηση και αν έρχεται κάποιο όχημα και ένας επιβάτες θέλει να ανοίξει την πόρτα, αυτή δεν ανοίγει παρά μόνον όταν απομακρυνθεί το αυτοκίνητο.

Έρχεται και το νέο Hyundai Santa Fe

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, η Hyundai προσφέρει στους πελάτες της ένα σύνολο πολλαπλών χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας: το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας 8 ιντσών, ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες πλοήγησης, μέσων και συνδεσιμότητας, υποστηρίζοντας τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto καθώς και τις Live Services. Η λειτουργία Audio Display επιτρέπει στους επιβάτες να αλλάζουν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7 ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto.

Το Santa Fe διαθέτει επίσης νέα πλήρη οθόνη headset της Hyundai που προβάλλει σχετικές πληροφορίες οδήγησης και ασφάλειας απευθείας στο παρμπρίζ. Η κορυφαία φωτεινή ένταση της τάξης των 10.000 cd / m2 και το μέγεθος εικόνας 8 ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα στο φως της ημέρας αλλά και την ταχύτερη αναγνώριση των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα την προσοχή του οδηγού στο δρόμο μπροστά…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ