ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται την Άνοιξη του 2019, το DS 3 CROSSBACK

Post-production : Astuce Productions
Post-production : Astuce Productions COPYRIGHT ASTUCE PRODUCTIONS

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και σε ηλεκτρική έκδοση, και μπαίνει στην αγορά.

Η DS Automobiles ανήκει στον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, και ουσιαστικά αποτελεί μια ξεχωριστή εταιρεία κάτω από την ομπρέλα της Citroen. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει ξεχωριστές εκδόσεις, και τώρα είναι έτοιμη με νέα μοντέλα να πάρει το μερίδιο που της αναλογεί στα πολυτελή μοντέλα των μεσαίων εταιρειών.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η DS αποκάλυψε το DS 3 CROSSBACK, το οποίο παρουσιάσαμε συνοπτικά σε ένα από τα αφιερώματα που κάναμε. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης, αλλά με αρετές για ταξίδια.

Το DS 3 CROSSBACK μπορεί από την πρώτη ματιά να ξεχωρίσει ως ένα compact SUV, με το σωστό μήκος των 4,12 m, τους μεγάλους τροχούς των 18”, καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Μπροστά, τα DS WINGS σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα κομψό πλαίσιο για τις χυτές κατακόρυφες γραμμές της γρίλιας DS, ενώ τα DRL (Daytime Running Lights) με τα κατακόρυφα LED και τους κωνικούς προβολείς του συστήματος DS MATRIX LED VISION ορίζουν ένα σύγχρονο σύνολο.

Στην καμπίνα, το κομψό και μοντέρνο αποτέλεσμα, τονίζεται από το δέρμα Nappa που συνδυάζεται ιδανικά με Alcantara, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Στην κομψή κεντρική κονσόλα, που «έρχεται» απευθείας από το DS 7 CROSSBACK, με τα χειριστήρια του κιβωτίου ταχυτήτων και το ηλεκτρικό χειρόφρενο, υπάρχει παράλληλα και μια σειρά αποθηκευτικών χώρων. Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης smartphone, ενώ πιο πίσω βρίσκεται το πολύ χρήσιμο συρόμενο υποβραχιόνιο. Επίης, τα καθίσματα διαθέτουν καινοτόμο αφρό υψηλής πυκνότητας για μεγαλύτερη ποιότητα, ενώ έχουν ηλεκτρικές ρυθμίσεις και λειτουργίες μασάζ.

Εμφαση δόθηκε και στην ηχομόνωση, χάρη και στη νέα πλατφόρμα του DS 3 CROSSBACK, έχονταςς υψηλότερες προδιαγραφές για τα πάνελ των θυρών, τις γυάλινες επιφάνειες με μεγαλύτερο πάχος και το ανάλογα σχεδιασμένο εμπρόσθιο παρμπρίζ.

Σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, το Active Safety Brake στην αναβαθμισμένη έκδοση που φρενάρει αυτόματα έχοντας τη δυνατότητα να αναγνωρίσει δίκυκλα αλλά ακόμα και πεζούς, κάνει το επίπεδο της ασφάλειας των μετακινήσεων να είναι το υψηλότερο δυνατό για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το Active Safety Brake λειτουργεί σε ένα εύρος ταχυτήτων από τα 5 έως 140 χλμ./ώρα και έτσι η κάλυψη που προσφέρει στον οδηγό είναι πλήρης για κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Το DS 3 CROSSBACK είναι το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει την τελευταία αναβάθμιση του PureTech βενζινοκινητήρα που αποδίδει 155 ίππους και συνδυάζεται με το EAT8 αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με 8 σχέσεις). Παράλληλα, τη γκάμα των κινητήρων του μοντέλου συμπληρώνουν οι εκδόσεις του PureTech των 1.2 lt με απόδοση 100 και 130 ίππων, που είναι σύμφωνοι με τα πλέον πρόσφατα πρότυπα ρύπων Euro 6.3. Αξίζει να σημειώσουμε πως το PureTech 130hp, σύνολο έλαβε πρόσφατα το βραβείο Engine of the Year για τέταρτη συνεχή χρονιά. Οι επιλογές πετρελαίου περιλαμβάνουν τις δύο εκδόσεις του συνόλου των 1.5 lt BlueHDi με απόδοση 100 και 130 hp.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα λανσαριστεί και το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της DS, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE, με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 χλμ. και λειτουργία ταχυφόρτισης της μπαταρίας για να φτάνει στο 80% μόλις σε 30 λεπτά. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της E-TENSE έκδοσης, είναι πως δεν έχει καμία διαφορά στους χώρους που προσφέρει για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς οι συσσωρευτές τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του DS 3 CROSSBACK E-TENSE περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα 100 kW / 136 hp και μπαταρίες ιόντων λιθίου 50kWh…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ