ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Fiat: Ερχονται τα υβριδικά 500 και Panda

Fiat: Ερχονται τα υβριδικά 500 και Panda

Από το πρώτο, κιόλας, τρίμηνο του 2020, η Fiat θα λανσάρει στην αγορά και της Ελλάδας, τις πρώτες της υβριδικές εκδόσεις, έστω και με τη λεγόμενη Mild Hybrid τεχνολογία, που αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς των εξηλεκτρισμό των μοντέλων της.

Βέβαια, τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ηγ εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει και την έκδοση παραγωγής του νέου ηλεκτρικού Fiat 500e.

Τόσο, το 500 Hybrid Launch Edition όσο και το Panda Hybrid Launch Edition, εφοδιάζονται με τον τελευταίας γενιάς 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα της οικογένειας FireFly, 1.000 κ.εκ., που έχει τοποθετημένο πάνω του έναν ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου και συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο . Το νέο κινητήριο σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. Και 92 Nm ροπής, ενώ σε σχέση με τον κινητήρα 1.2 lt – 69 hp προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, κατά μέσο όρο 20% (έως και 30% ανάλογα με τις συνθήκες), υπερκαλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro 6D Final.

Fiat: Ερχονται τα υβριδικά 500 και Panda

Ενα ακόμη χαρακτηριστικό, είναι η εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία, ενώ φέρει και σύστημα Stop&Start.

Η συγκεκριμένη Mild Hybrid, τεχνολογία επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να απενεργοποιείται ακόμα και στα 30 χλμ./ώρα, απλά με την επιλογή της «νεκράς» στο κιβώτιο. Μέσω σχετικής ένδειξης στον πίνακα οργάνων το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό, ενώ κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο κινείται με απενεργοποιημένο τον κινητήρα, η μπαταρία λιθίου αναλαμβάνει να τροφοδοτεί όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου εξασφαλίζοντας τα επίπεδο άνεσης και ασφάλειας με μηδενική κατανάλωση καυσίμου.

Fiat: Ερχονται τα υβριδικά 500 και Panda

Εξάλλου, η φιλικότητα προς το περιβάλλον, ενισχύεται από μια πρωτοποριακή ιδέα, καθώς οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι κατασκευασμένες από «SEAQUAL YAR», ένα συνθετικό ύφασμα πιστοποιημένο από την SEAQUAL INITIATIVE που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο προέρχεται κατά 10% από τη θάλασσα και 90% από τη στεριά...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ