ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford: Ένα Focus πωλείται κάθε 135 δευτερόλεπτα

Ford: Ένα Focus πωλείται κάθε 135 δευτερόλεπτα
HASSELBLAD H5D

Έρχεται νέα, πολυτελής έκδοση Focus Active X Vignale και Focus EcoBoost Hybrid το 2020.

Ιδιαίτερα δημοφιλές αποδεικνύεται το νέο Ford Focus, καθώς στις 20 πιο σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές καταγράφει μεγάλη ζήτηση, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε 135 δευτερόλεπτα πωλείται ένα νέο μοντέλο. Μάλιστα, η Ford έχει ταξινομήσει τώρα περισσότερα από 250.000 νέα Focus από τον Ιούνιο του 2018, όταν και ξεκίνησαν οι παραγγελίες του νέου μοντέλου.

Αξίζει να σημειώσουμε, όπως και τα Ka και Fiesta, έτσι και το Focus, προσφέρεται σε υπερυψωμένη έκδοση Active, με crossover χαρακτηριστικά. Τώρα, πρόκειται να λανσαριστεί η έκδοση Focus Active X Vignale, που συνδυάζει τον πολυτελή εξοπλισμό του Focus Vignale με τον «σκληροτράχηλο» εξωτερικό σχεδιασμό, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το προηγμένο πλαίσιο του Focus Active.

Τα στάνταρ χαρακτηριστικά του Focus Active X Vignale περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17”, μαύρη οροφή και καλύμματα καθρεπτών που δημιουργούν μία έντονη χρωματική αντίθεση, προβολείς LED, καθώς και δερμάτινα καθίσματα και τιμόνι Vignale, ενώ σε προηγμένες τεχνολογίες, φέρει το Active Park Assist και για πρώτη φορά στην κατηγορία του Focus, το σύστημα head-up display.

Επίσης, το 2020, θα λανσαριστεί το Focus με ήπια υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt, η οποία θα εξασφαλίζει βελτιωμένη κατανάλωση και πιο άμεση απόκριση. Το Ford Focus EcoBoost Hybrid είναι ένα από τα 14 εξηλεκτρισμένα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη η εταιρεία μέχρι τα τέλη του 2020. Από αυτά τα οκτώ θα παρουσιαστούν μέσα στη φετινή χρονιά.

Σε έρευνα της Ford, το 40% των αγοραστών του νέου Focus θεωρεί το εξωτερικό στυλ του μοντέλου ως το πρωταρχικό κριτήριο αγοράς, ενώ το 20% αρέσκεται στον εξοπλισμό, με συστήματα όπως: Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring.

Επίσης, διαθέσιμη είναι και η έκδοση Focus ST, με 2.3 lt EcoBoost βενζινοκινητήρα ισχύος 285 ίππων, με επιτάχυνση 5,7 δευτ., αλλά και με κινητήρα πετρελαίου 2.0 lt EcoBlue με 190 ίππους…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ