ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η αυτοκριτική του Λιούις Χάμιλτον για το περιβάλλον

Η αυτοκριτική του Λιούις Χάμιλτον για το περιβάλλον

Για μια ακόμα φορά ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1, Λιούις Χάμιλτον, αποδεικνύει ότι οι οδηγοί αγώνων, μπορούν και πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από πιλότοι.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι, βέβαια, συνεχώς στο προσκήνιο, αλλά κάθε φορά βρίσκει κι έναν διαφορετικό τρόπο να τραβά το βλέμμα της επικαιρότητας.

Και δεν είναι μόνο οι νίκες στα γκραν πρι, που τον έχουν καταστήσει 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, που έχει βάλει φέτος πλώρη για τον έβδομο τίτλο. Είναι και οι ενέργειες που κάνει για τον ρατσισμό, οι αναρτήσεις του στα social media με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους. Ο ίδιος, πρώτος μαύρος πρωταθλητής στην F1, έχει βιώσει τον ρατσισμό και θέλει να αποτινάξει αυτό το μίσος κάποιου για κάποιον άλλο, επειδή έχει διαφορετικό χρώμα.

Πέραν αυτού, ο Βρετανός οδηγός, δείχνει ένα ακόμα, πολύ σημαντικό, πρόσωπο στις μέρες μας. Αυτό, του περιβαλλοντικά ευαίσθητου. Εάν κάποιοι θυμούνται, ο Λιούις Χάμιλτον ερχόμενος στην Ελλάδα και τη Μύκονο, πριν δύο χρόνια, είχε τραβήξει ένα βίντεο και το είχε ανεβάσεις στα social media, όπου σε μια παραλία, στην άκρη της, σε κάτι βράχια, είχε συσσωρευτεί μια απίστευτα μεγάλη ποσότητα πλαστικών. Βέβαια, το νησί των ανέμων δεν έχασε κάτι από τη φήμη του, ωστόσο ο Χάμιλτον πέρασε το μήνυμα που ήθελε.

Η αυτοκριτική του Λιούις Χάμιλτον για το περιβάλλον

Τώρα, με μια ακόμη του ανάρτηση, κάνει αυτοκριτική για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Πρόσφατα έκανα πολλές αλλαγές στη ζωή μου για να μειώσω τις επιπτώσεις μου στο περιβάλλον. Το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι, ήταν να κατανοήσω τον προσωπικό μου αντίκτυπο στον πλανήτη, ώστε να μπορώ να κάνω αλλαγές για να τον βελτιώσω. Από τότε, έχω αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα από την καριέρα μου στη Formula 1 που χρονολογείται από το 2007, έχω μειώσει τα ταξίδια όπου είναι δυνατόν, έχω πάει με βάση το πράσινο, και έξω από την πίστα, προσπαθώ να χρησιμοποιώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου είναι δυνατόν. Θέλω επίσης να χρησιμοποιήσω τη θέση μου ως οδηγός αγώνων για να επιβάλω θετικές και μόνιμες αλλαγές. Γι αυτό συνεργάζομαι στενά με τη Mercedes για να μετατοπίσω σιγά σιγά το στόλο των αυτοκινήτων τους, προς τα ηλεκτρικά. Αυτό είναι το νέο μου ονειρικό αυτοκίνητο, το νέο EQS, πλήρως ηλεκτρικό Mercedes. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσει!

Είναι δύσκολο να είμαι πάντα τέλειος στην καθημερινή μας ζωή, αλλά συνεχίζω να μαθαίνω πώς να είμαι καλύτερος και δεσμεύομαι να εκπαιδεύομαι πάντα, ώστε να μπορώ να παίξω τον ρόλο μου. Τα μικρά βήματα οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές, οπότε είναι σημαντικό όλοι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να κατανοήσουμε το αποτύπωμά μας και τις μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή για να βάλουμε τον πλανήτη μας σε προτεραιότητα. Το τελευταίο βήμα για μένα, θα είναι όταν αποχωρήσω από αυτό το άθλημα, να μπορώ να επικεντρωθώ πλήρως στο να βοηθήσω τον κόσμο για να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας".

Το μεγαλείο ενός σπουδαίου ανθρώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ