ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Fiat φτιάχνει φωτοβολταϊκό πάρκο 150 στρεμ. και δίνει μπόνους στους εργαζόμενους

H Fiat φτιάχνει φωτοβολταϊκό πάρκο 150 στρεμ. και δίνει μπόνους στους εργαζόμενους

H Fiat θα εγκαταστήσει στην οροφή φωτοβολταϊκά στοιχεία έκτασης 150.000 τμ. με δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 15 MW.

Παραγωγή και χρήση ηλεκτρικών αυτοκίνητα, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτός είναι ο στόχος της Fiat, η οποία στο εργοστάσιο του Mirafiori, του Τορίνο, θα εγκαταστήσει στην οροφή φωτοβολταϊκά στοιχεία έκτασης 150.000 τμ. με δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 15 MW.

Τα στοιχεία θα επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, του εργοστασίου, κατά τουλάχιστον 5.000.000 κιλά, ενώ θα προσφέρουν και καθαρή ενέργεια για τη φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο.

Συνολικά 850 σημεία φόρτισης θα τοποθετηθούν στη μονάδα παραγωγής του Τορίνο, με τα 750 να είναι διαθέσιμα για τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων.

Οι ενέργειες εντάσσονται στο συνολικό επενδυτικό πλάνο του πμίλου για την Ιταλία ύψους 5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2019-2021.

Επίσης, σε συνεργασία με την Terna, έχει προβλεφθεί η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου V2G (Vehicle-to-Grid) στον κόσμο, το οποίο θα συνδέσει 700 ηλεκτρικά οχήματα (Fiat 500 BEV), μέσω μιας δομής όπου τα οχήματα θα ανταλλάσουν ενέργεια με το δίκτυο με στόχο την σταθερότητα του στις ώρες αιχμής.

Στο Mirafiori ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι μονάδες παραγωγής για το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 BEV, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 3 Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενυής.

Επίσης, ξεκίνησε η παραγωγή της υβριδικής Maserati Ghibli, όπως και οι μονάδες παραγωγής των Maserati GranTurismo και GranCabrio, που θα έχουν και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, αλλά και η κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής μπαταριών, για τις Maserati.

Εξάλλου, η Fiat, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί σε έκαστο από όλους τους εργαζόμενους των εργοστασίων στην Ιταλία, μπόνους επιβράβευσης 1.675 ευρώ, επειδή τα εργοστάσια σημείωσαν βελτίωση στα αποτελέσματα σε σύγκριση με πέρυσι. Λίγα λιγότερα, δηλαδή 1.350 ευρώ, θα λάβουν οι υπάλληλοι. Not bad…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ