ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η μπάλα κάνει καλό στην ψυχική υγεία

Η μπάλα κάνει καλό στην ψυχική υγεία

Ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στους οδηγούς, σύμφωνα με έρευνα της Mercedes-Benz Vans.

Η Premier League ξεκίνησε στην Αγγλία, όπου το ποδόσφαιρο παραμένει κορυφαία αθλητική δραστηριότητα, με γεμάτα γήπεδα. Εκεί, λοιπόν, μια νέα έρευνα από τη Mercedes-Benz Vans, υπογραμμίζει τον ζωτικό ρόλο που παίζει ο αθλητισμός στην υποστήριξη των ανδρών αναφορικά με την ψυχική τους υγεία.

Το "Επιχειρηματικό Βαρόμετρο" διαπίστωσε ότι για τους άνδρες οδηγούς van, η παρακολούθηση ενός αγώνας και η ενασχόληση με τον αθλητισμό, είναι δύο από τις βασικές δραστηριότητες που τους βοηθούν να αποφεύγουν το άγχος και την κατάθλιψη τόσο εντός όσο και εκτός εργασίας.

Περισσότεροι από τα δύο πέμπτα (44%) των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι η παρακολούθηση ή η συμμετοχή τους στον αθλητισμό, είναι η βασική τους διέξοδος, με το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι, το τένις και το γκολφ, να είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Επίσης, πάνω από το ένα τέταρτο (26%), αναφέρει ότι η εν λόγω άσκηση παίζει ζωτικό ρόλο, ενώ σχεδόν το ήμισυ (47%), λέει ότι είναι ένας αγώνας αφαιρεί το άγχος μιας ημέρας.

Σύμφωνα με το Mercedes-Benz Vans Business Barometer, το οποίο παρακολουθεί τις απόψεις για περισσότερους από 2.000 οδηγούς και ιδιοκτήτες van, η κουλτούρα ζωής στους σύγχρονους χώρους εργασίας, διαδραματίζει βασικό ρόλο στον αριθμό των ανθρώπων που πάσχουν από άγχος (24%), κατάθλιψη (21%) και πίεση (23%) όταν δεν εργάζονται.

Ο Steve Bridge, διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Vans UK, δήλωσε ότι: "Η προηγούμενη έκθεση Business Barometer έδειξε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των Βρετανών οδηγών van δεν έχουν δει τους θεράποντες ιατρούς καθόλου τον τελευταίο χρόνο. Γι αυτό, θέλαμε να εξετάσουμε τη σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και ενός από τα πιο δημοφιλή χόμπι - τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι - και όπως αποκαλύπτει η νέα μας έρευνα, θα μπορούσε να είναι ουσιαστικό για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειo".

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ