Ξεκινά η παραγγελιοληψία για το Grandland X plug-in hybrid και το πλήρως ηλεκτρικό Corsa.

Η στροφή της Opel προς την ηλεκτροκίνηση είναι γεγονός και μάλιστα η απόφαση είχε ληφθεί με την εξαγορά της μάρκας από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen. Η αρχή θα γίνει από τα μέσα του 2019 καθώς θα ξεκινήσει η παραγγελιοληψία για τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα – το ηλεκτρικό Corsa μπαταρίας και το plug-in υβριδικό Grandland X SUV.

ADVERTISING

Ειδικά το νέο Corsa, θα δώσει επιπλέον ώθηση στην Opel την επόμενη χρονιά. Το bestseller, η πρώτη γενιά του οποίου έκανε την πρεμιέρα της το 1982, είναι εντελώς νέο και προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση.

Από την άλλη, το Grandland X plug-in hybrid, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach από του χρόνου, απευθύνεται σε πελάτες που ζητούν περισσότερους χώρους και την αίσθηση SUV. Το υβριδικό σύστημα κίνησης θα αποδίδει ισχύ αντίστοιχη των 300 hp και συνδυάζεται με τεχνολογία e-All Wheel Drive. Εξάλλου, το νέο μεσαίο van Vivaro θα διατίθεται επίσης σε ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας το 2020.

Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου συμπαγούς SUV Mokka X, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2020, θα περιλαμβάνει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Όλα αυτά συμπίπτουν με την επέτειο των 120 χρόνων της Opel, το 2019. Η επιτυχημένη ιστορία που ξεκίνησε στο Rüsselsheim με την παραγωγή 65 χειροποίητων Opel “Patentmotorwagen System Lutzmann” το 1899 – τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της εταιρίας, Adam Opel – απαριθμεί τώρα πάνω από 70 εκατομμύρια οχήματα…

ADVERTISING

www.driveandtravel.gr