ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Sixt πέρασε στην Μοτοδυναμική

Η Sixt πέρασε στην Μοτοδυναμική

Από καιρό γνωρίζαμε τις διαδικασίες για την αλλαγή ιδιοκτησίας της Sixt στην Ελλάδα, και τώρα ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 80,5% της ΛΑΪΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε., από την Μοτοδυναμική.

Από καιρό γνωρίζαμε τις διαδικασίες για την αλλαγή ιδιοκτησίας της Sixt στην Ελλάδα, και τώρα ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 80,5% της ΛΑΪΟΝ ΡΕΝΤΑΛ Α.Ε. (Βασίλη Θεοχαράκη), από την Μοτοδυναμική, έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν στη μείωση των οφειλόμενων δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Λάϊον Ρένταλ σε 18 εκατ. ευρώ, την αναχρηματοδότησή τους για 10 χρόνια, αλλά και στη χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους έως 10 εκατ. ευρώ, επίσης για 10 χρόνια.

Η Λάϊον Ρένταλ δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων, είναι ο δικαιοδόχος (αποκλειστικός franchisee) της Sixt GmbH στην Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε 70 τοποθεσίες σε όλη την χώρα και ο κύκλος εργασιών της για το 2017 ανήλθε σε 30 εκ. ευρώ.

Από την άλλη, η Μοτοδυναμική που εισάγει τις μοτοσικλέτες Yamaha, τα αυτοκίνητα Porsche και έχει εμπλοκή και στον θαλάσσιο χώρο, συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 19 Δεκεμβρίου 2018, με θέμα την αύξηση κεφαλαίου με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της εν λόγω επένδυσης.

«Είναι μια κομβικής σημασίας συναλλαγή για τη Μοτοδυναμική. Πραγματοποιούμε ένα μεγάλο επενδυτικό βήμα σ’ έναν αναπτυσσόμενο κλάδο. Με εκκίνηση τις υπάρχουσες δομές, στόχος μας είναι η συνολική επανατοποθέτηση της Sixt στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Όπως πάντα, έτσι και με αυτή την επένδυση, είμαστε προσηλωμένοι στη συνεχή ικανοποίηση των πελατών και συνεργατών μας, στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας και στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σωτήρης Χατζίκος…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ