ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηρθε το ανανεωμένο Mini Countryman από 22.467 ευρώ

Ηρθε το ανανεωμένο Mini Countryman από 22.467 ευρώ

Αλλαγές στην εμφάνιση και περισσότερο στον εξοπλισμό, με εισαγωγική τιμή για εταιρικές πωλήσεις.

Κι αν στο παρελθόν, το γυναικείο κοινό –κυρίως- προτιμούσε το κλασικό τρίθυρο mini, που προσδίδει lifestyle χαρακτήρα, με το πέρασμα των ετών υπάρχει σαφής μεταβολή προτίμησης του αγοραστικού κοινού.

Πλέον, η μάρκα MINI έχει εισέλθει σε νέες κατηγορίες πελατών, καθώς διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων, με κορωνίδα το Countryman. Μάλιστα, αυτό το μοντέλο άλλαξε και τον ρου των πωλήσεων της μάρκας στην Ελλάδα.

Πάνω από 2.500 Countryman έχουν πουληθεί από το 2017 και πάνω σε αυτό το μοντέλο βασίζονται οι πωλήσεις της ΜΙΝΙ στην Ελλάδα.

Πυλώνας, λοιπόν το Countryman, που απορροφά το 50% των πωλήσεων της μάρκας στη χώρα μας, η οποία κατάφερε με αυτό το μοντέλο, να διεισδύσει σε ευρύτερο κοινό, σε άνδρες και οικογένειες, αλλά και σε εταιρικούς χρήστες, έναν τομέα πολύ σημαντικό για την πορεία της μάρκας.

Ηρθε το ανανεωμένο Mini Countryman από 22.467 ευρώ

Η έλευση του ανανεωμένου Countryman, δημιουργεί ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις σε αυτούς που θέλουν να το αγοράσουν, έχοντας ειδικά «πακέτα» εξοπλισμού σε απίθανες χρεώσεις, ενώ η εισαγωγική έκδοση One, με κινητήρα βενζίνης 1.5 lt – 102 hp και τιμή 22.467 ευρώ, έχοντας λιανική τιμή προ φόρων στα 16.942,78, πέφτει κάτω από τις 17.000 ευρώ που είναι το όριο για εταιρικούς χρήστες, προκειμένου να μην φορολογούνται ως παροχή σε είδος, από τις εταιρείες τους.

Αυτή η έκδοση έχει ικανοποιητικό εξοπλισμό. Ωστόσο, υπάρχει και η επιλογή της ίδιας έκδοσης με το «πακέτο» Spice, όπου με 22.540 ευρώ (ΛΤΠΦ 16.991 ευρώ), μπορεί κάποιος να έχει: μεταλλικό χρώμα αμαξώματος, ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών (ασημί ή μαύρες), πακέτο αποθηκευτικών χώρων, ράγες οροφής (ασημί ή μαύρες), αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, υπηρεσίες ConnectedDrive και απομακρυσμένες υπηρεσίες!

Κατά συνέπεια, ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι τον εξυπηρετεί, τόσο σε επίπεδο κινητήρων και ιπποδύναμης, όσο και σε εκδόσεων με τετρακίνηση.

Τώρα, αν βάλει κάποιος το προηγούμενο Countryman, δίπλα με την ανανεωμένη έκδοση, θα ήταν σαν να έχεις δύο φωτογραφίες από περιοδικό για ομοιότητες και διαφορές.

Ηρθε το ανανεωμένο Mini Countryman από 22.467 ευρώ

Οι ελάχιστες αλλαγές στην εμφάνιση του μοντέλου, παρατηρούνται στη μάσκα, με ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση, στην ύπαρξη αεραγωγών, στους προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, στους νέους προβολείς LED και στα φώτα ομίχλης LED, στα πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack (μοτίβο βρετανικής σημαίας), στα νέα φινιρίσματα αμαξώματος, στις νέες ζάντες αλουμινίου και στη μεγαλύτερη πίσω ποδιά.

Στην καμπίνα, στάνταρ είναι το σπορ δερμάτινο τιμόνι, άλλαξαν τα πλαστικά και οι ταπετσαρίες, ενώ υπάρχει επιλογή σε ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών.

Επίσης, όλοι οι κινητήρες είναι προδιαγραφών ρύπων Euro 6d, υπάρχουν περισσότερες εκδόσεις με 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, ως στάνταρ, MINI Connected με νέες λειτουργίες και εκτεταμένη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ MINI.

Ηρθε το ανανεωμένο Mini Countryman από 22.467 ευρώ

Το ανανεωμένο Countryman παραμένει σε διαστάσεις στα 4,30 μ. μήκος, 1,82 μ. πλάτος, 1,56 μ. ύψος και έχει μεταξόνιο 2,67 μ., με χώρους για 5 ενήλικες επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι στα 450 λίτρα. Διατηρείται και το ίδιο ύψος στα 16,5 εκ. απόστασης από το έδαφος, που είναι περισσότερο για on road καταστάσεις.

Στη χώρα μας ήδη λανσαρίστηκε με τρεις βενζινοκινητήρες: 1.5 lt – 102 hp, 1.5 lt – 136 hp, 2.0 lt – 178 hp. Οι δύο τελευταίοι προσφέρονται και με σύστημα τετρακίνησης. Υπάρχουν και εκδόσεις με μοτέρ πετρελαίου 1.5 lt – 116 hp και 2.0 lt με 150 και 190 hp, με επιλογή τετρακίνησης, οι δύο τελευταίοι.

Τον ερχόμενο μήνα, θα λανσαριστεί και η plug-in hybrid έκδοση, με τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 lt σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ και συνολική ισχύ 220 hp (162 kW). Αυτή η έκδοση, MINI Cooper SE Countryman ALL4, σύμφωνα με την εταιρεία έχει μέση κατανάλωση καυσίμου 2,0–1,7λίτρα/100χλμ., κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,0–13,1kWh/100χλμ., εκπομπές Co2στο μικτό κύκλο: 45 – 40 γρ./χλμ. και χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία κίνησης 55 - 61 χλμ.

Θα κοστίζει περίπου 41.000 ευρώ, αλλά η ΛΤΠΦ θα είναι χαμηλότερη, ώστε να απολαμβάνει όλα τα οφέλη για τους εταιρικούς χρήστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ