ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηρθε το ολοκαίνουργιο Hyundai i20, από 12.990 ευρώ

Ηρθε το ολοκαίνουργιο Hyundai i20, από 12.990 ευρώ
ULI_SONNTAG

Το ολοκαίνουργιο Hyundai i20 με νέο καινοτομικό μηχανικό κιβώτιο iMT ταχυτήτων, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay.

Δεν προλαβαίνουμε τις αφίξεις των νέων μοντέλων, στην ελληνική αγορά. Το ευρωπαϊκό lockdown, με κλειστά τα εργοστάσια παραγωγής, μετέφερε χρονικά τα λανσαρίσματα μοντέλων, με αποτέλεσμα στο ξεκίνημα του φθινοπώρου να έχουν «πέσει» όλα μαζεμένα.

Η Hyundai, μόλις έφερε στην Ελλάδα, το ολοκαίνουργιο i20, και ισχυρίζεται ότι έφτιαξε την καλύτερη έκδοση του μοντέλου.

Στην 3η του γενιά, πλέον, από το 2008 που παρουσιάστηκε πρώτη φορά, είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai στην Ευρώπη που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness», η οποία χαρακτηρίζεται από την αρμονία μεταξύ τεσσάρων θεμελιωδών στοιχείων: των αναλογιών – βασισμένων στη χρυσή αναλογία “φ” - της αρχιτεκτονικής, του στυλ και της τεχνολογίας.

Με μεγαλύτερο πλάτος (+3 εκ.), αυξημένο μήκος (+5 εκ.) και χαμηλότερη οροφή (-2,4 εκ.), φέρει Full LED προβολείς και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16’’ και 17”.

Ελαφρώς μακρύτερο το μεταξόνιο (+1 εκ.), προσφέρει καλύτερο χώρο στην καμπίνα, ενώ ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 26 λίτρα, στα 352 λίτρα.

Ηρθε το ολοκαίνουργιο Hyundai i20, από 12.990 ευρώ

Δεν θα μπορούσε να μην εφοδιάζεται με τεχνολογίες αιχμής σε άνεση και συνδεσιμότητα. Εχει, λοιπόν, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 10.25’’, με κομψή και λειτουργική απεικόνιση των Driving Modes, κεντρική οθόνη αφής 8” με λειτουργίες split-screen για ταυτόχρονες απεικονίσεις, κάμερα οπισθοπορίας, θύρα ταχυφόρτισης USB και Apple CarPlay και Android Auto που λειτουργούν ασύρματα, επιτρέποντας στους πελάτες να αντικατοπτρίζουν γρήγορα τις λειτουργίες των iOS και Android smartphones τους στην οθόνη.

Επίσης, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός LED στο εσωτερικό, δίνει έναν πιο ξεκούραστο και ποιοτικό χαρακτήρα.

Με 4% ελαφρύτερο αμάξωμα και υβριδική τεχνολογία, καταφέρνει να καταναλώνει λιγότερο και να εκπέμπει μειωμένους ρύπους.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από τον ατμοσφαιρικό 1.2lt – 84hp και συνεχίζεται με τα turbo μοτέρ 1.0lt, με 100 ή 120 ίππους, τα οποία φέρουν 48V Hybrid σύστημα –προαιρετικά στην έκδοση 100hp, στάνταρ σε αυτή των 120hp, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT) ή με ένα πρόσφατα εξελιγμένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, το Intelligent Manual Transmission (iMT), που διαθέτει ηλεκτρονικό πεντάλ συμπλέκτη (e-clutch), ώστε να αποφεύγεται το κατά λάθος σβήσιμο του κινητήρα κατά την εκκίνηση και να αποσυνδέεται ο κινητήρας από το κιβώτιο μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να μπει σε λειτουργία ρολαρίσματος (coasting) και να εξοικονομεί καύσιμο.

Ηρθε το ολοκαίνουργιο Hyundai i20, από 12.990 ευρώ

Στον τομέα της ασφάλειας, εφοδιάζεται με τη σουίτα συστημάτων Hyundai SmartSense: VSM - Συνεργασία Ηλεκτρικής Υποβοήθησης Τιμονιού (MDPS) και Ελέγχου Ευστάθειας (ESC), TPMS – Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών, HAC - Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα, SL - Αυτόματο Σύστημα Περιοριστή Ταχύτητας, LDW - Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας, LVDA (νέο) - Σύστημα Προειδοποίησης Αναχώρησης Προπορευόμενου Οχήματος, LKA - Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας, FCW - Σύστημα Προειδοποίησης Μετωπικής Σύγκρουσης, FCA City - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (χαμηλών ταχυτήτων), FCA Interurban - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης μεσαίων ταχυτήτων, FCA Pedestrian (νέο) - Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης με ανίχνευση πεζών), HBA - Σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης Υψηλής Σκάλας Φώτων και DAW - Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού.

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το σύστημα E-Call, που επιτρέπει στους επιβάτες του να επικοινωνούν χωρίς χρέωση με τον πανευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112 με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα αν ανοίξουν οι αερόσακοι, σώζοντας πολύτιμο χρόνο σε μία έκτακτη κατάσταση.

Προαιρετικά, υπάρχουν τα συστήματα: Lane Following Assist (LFA) που διατηρεί το αυτοκίνητο μόνιμα στο κέντρο της λωρίδας, Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), Parking Collision-Avoidance Assist – Reverse (PCA-R).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ