ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ήρθε το Passat με καινοτόμες τεχνολογίες

Ήρθε το Passat με καινοτόμες τεχνολογίες

Με πάνω από 30 εκατ. πωλήσεις από το 1973, σε 8 γενιές, το Volkswagen Passat αναμφίβολα αποτελεί ένα ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής μάρκας.

Μολονότι πολλά αλλάζουν σε κατηγορίες και αυτή των μεγάλων sedan δείχνει να χάνει έδαφος, η VW φρεσκάρει το Passat με περισσότερα χαρακτηριστικά, ευρεία χρήση LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων, τελευταίας γενιάς συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου βρίσκεται η plug-in hybrid έκδοση Passat GTE, με ενισχυμένη κατά 31% μπαταρία, στα 13 kWh και ηλεκτρική αυτονομία στα 56 χιλιόμετρα. Αρκεί να κινηθείς με σχετικά χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μη ρυπαίνεις και να μην καταναλώνεις καύσιμα. Στις μεγαλύτερες αποστάσεις και σε ταχύτητες πάνω από τα 140 χλμ./ώρα ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον οικονομικό κινητήρα βενζίνης (1.4 TSI) του Passat GTE. Η συνολική ισχύς αγγίζει τους 218 ίππους (160 kW), με χαμηλή μέση κατανάλωση.

Επίσης, νέο είναι και το μοτέρ πετρελαίου 2.0 TDI Evo, με απόδοση 150 PS (110 kW). Εχει σύστημα διπλού καταλυτικού μετατροπέα SCR και διπλή παροχή AdBlue για τη δραστική μείωση των εκπομπών μονοξειδίου του αζώτου (NOx).

Διαθέσιμο και με κινητήρες πετρελαίου 1.6 TDI - 120 hp (88 kW), 2.0 TDI - 190 hp (140 kW) και 2.0 TDI - 240 hp (176 kW). Όσον αφορά τη βενζίνη, η γκάμα περιλαμβάνει τρεις TSI, 1.5 – 150 hp (110 kW), 2.0 - 190 hp (140 kW) και 2.0 - 272 hp (200 ​​kW) 4 Motion.

Ήρθε το Passat με καινοτόμες τεχνολογίες
VOLKSWAGEN AG

Εξάλλου, κάτω από τον κωδικό IQ.DRIVE, βρίσκονται συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Το Passat διαθέτει στάνταρ διαισθητικό τιμόνι που αναγνωρίζει το άγγιγμα του οδηγού, παρέχοντας μια διαδραστική διασύνδεση για συστήματα όπως το Travel Assist. Εχει Lane Assist για καθοδήγηση στη λωρίδα κυκλοφορίας και IQ.LIGHT για τον φωτισμό, ενώ θα μπορεί να κινείται ημιαυτόνομα και με υποβοήθηση πρακτικά σε ολόκληρη την κλίμακα ταχυτήτων, από 0 έως 210 χλμ./ ώρα (από τα 30 έως τα 210 χλμ./ ώρα όταν το κιβώτιο είναι χειροκίνητο).

Καταλήγοντας, η τρίτη γενιά του Modular Infotainment Matrix (MIB3), φέρνει νέες λειτουργίες, όπως το We Connect App Wireless, ένα μενού που παρέχει άμεση πρόσβαση σε επιλεγμένες εφαρμογές smartphone μέσω της οθόνης του infotainment, συμπεριλαμβανομένης και της ασύρματης ενσωμάτωσης του Apple CarPlay. Εκτός από τις βελτιωμένες υπηρεσίες που έχουν σχέση με την πλοήγηση με πληροφόρηση πραγματικού χρόνου, το Volkswagen We και οι online υπηρεσίες του We Connect και του We Connect Plus καθιστούν νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες διαθέσιμες μέσω του MIB3.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 27.300 ευρώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ