ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ιδού το πρώτο ηλεκτροκίνητο sedan της Peugeot

Ιδού το πρώτο ηλεκτροκίνητο sedan της Peugeot

Εν μέσω κορονοϊού, η Peugeotπαρουσίασε ένα μοντέλο, το οποίο αν δεν είχε ακυρωθεί το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές του μήνα, θα το είχε παρουσιάσει εκεί.

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο sedanτης PeugeotSportEngineering. Το 508 PSE(συντομογραφία της PeugeotSportEngineering), εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 lt, ισχύος 197 ίππων.

Μαζί με έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 110 ίππων, που κινεί τον μπροστινό άξονα, κι έναν ακόμα ηλεκτρικό κινητήρα 200 ίππων, που μεταφέρει ισχύ στους πίσω τροχούς (ίδιος σύστημα που έχει και το DS7 CrossbackE-Tense4x4 και το 3008 GTHybrid4, αλλά με έναν πιο ισχυρό οπίσθιο ηλεκτρικό κινητήρα), φθάνει σε συνδυασμένη ισχύ 400 ίππους, η οποία είναι αρκετή για να επιταχύνει το μοντέλο σε 4,3 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, με τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα.

Ιδού το πρώτο ηλεκτροκίνητο sedan της Peugeot

Το plug-inhybridμοντέλο, έχει αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης 50 χλμ., με ενέργεια που αντλεί από την μπαταρία ιόντων λιθίου 11,8 kWh.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιπλέον ισχύ (και το βάρος), η Peugeotέχει ενισχυμένη ανάρτηση στο 508 PSEκαι μεγαλύτερα φρένα.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως πτερύγια στους προφυλακτήρες. Το μοντέλο πρόκειται αν κυκλοφορήσει το 2020 στην αγορά…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ