ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KIA: Νέο X-Ceed Plug-in HYBRID

KIA: Νέο X-Ceed Plug-in HYBRID

Πολύ πιο δυναμικά μπαίνει η Kia Motors στην ηλεκτροκίνηση καθώς με το σχέδιο “Plan S” που παρουσίασε, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έντεκα ηλεκτροκίνητα μοντέλα πρόκειται να παρουσιάσει μέχρι το 2025, με στόχο να πάρει το 6,6% της αγοράς.

Μάλιστα, η κορεατική εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι το 2025.

Η Kia, αυτή τη στιγμή διαθέτει υβριδικά μοντέλα, το Niro Hybrid, το Niro Plug-in Hybrid και τα ηλεκτρικό e-Niro και e-Soul, ωστόσο το 2021 θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό, βασισμένο σε μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα. Θα είναι της κατηγορίας crossover, με αυτονομία 500 χιλιόμετρα και χρόνο φόρτισης κάτω των 20 λεπτών. Σε όλο το φάσμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, η Kia σχεδιάζει να προσφέρει δύο δυνατότητες φόρτισης (400V / 800V) και μοντέλα υψηλής απόδοσης σε λογικές τιμές.

KIA: Νέο X-Ceed Plug-in HYBRID

Επίσης, από σήμερα η Kia προσφέρει στην αγορά της Ευρώπης (όχι ακόμα στην Ελλάδα), τις Plug-in hybrid εκδόσεις του ολοκαίνουριου Kia XCeed και του Ceed Sportswagon.

Εφοδιάζονται με βενζινοκινητήρα GDi 1.6 lt, που συνδυάζεται με μπαταρία 8,9kWh και ηλεκτρικό μοτέρ 44,5kW, αποδίδοντας ισχύ 139 ίππων και ροπή 265 Nm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη (6DCT). Το μοντέλο μπορεί να ταξιδέψει έως και 58 χιλιόμετρα, αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ χρειάζεται 2 ώρες και 15 λεπτά για να επαναφορτίσει την μπαταρία στο 100% με φορτιστή 3,3kW AC.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ