ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κορυφαία συνεργασία ομίλων BMW – Jaguar Land Rover στην ηλεκτροκίνηση

Κορυφαία συνεργασία ομίλων BMW – Jaguar Land Rover στην ηλεκτροκίνηση

Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται το όραμα των μελλοντικών τεχνολογιών κίνησης.

Καθώς αναπτύσσουν τα σχέδιά τους για την κινητικότητα του μέλλοντος, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεργάζονται, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και εξοικονομούν πόρους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις τεχνολογικές προκλήσεις της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και της ηλεκτροκίνησης.

Μετά από τρία χρόνια στρατηγικής NUMBER ONE> NEXT, το BMW Group έχει εδραιώσει μια ισχυρή θέση ως ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως παρόχους e-mobility.

Τώρα, το BMW Group και η Jaguar Land Rover, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών μονάδων κίνησης επόμενης γενιάς. Ο γερμανικός όμιλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή πολλών ηλεκτρικών μονάδων κίνησης από την στιγμή που ξεκίνησε η πρωτοποριακή BMW i3 το 2013. Από την άλλη, η Jaguar Land Rover έχει αποδείξει τις ικανότητές της με την τεχνολογία αυτή μέσα από την κυκλοφορία της ηλεκτρικής Jaguar I-Pace και των plug-in υβριδικών μοντέλων.

Η πιο εξελιγμένη τεχνολογία του BMW Group μέχρι σήμερα, διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, κιβώτιο ταχυτήτων και ηλεκτρονικά ισχύος σε ένα περίβλημα. Τον επόμενο χρόνο, το BMW Group θα παρουσιάσει την πέμπτη γενιά ("Gen 5") της τεχνολογίας eDrive, με το BMW iX3 Sports Activity Vehicle. Η ηλεκτρική μονάδα κίνησης Gen 5 θα είναι το σύστημα πρόωσης στο οποίο θα βασίζονται οι επόμενες εξελίξεις μαζί με τη Jaguar Land Rover.

“Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε απότομο μετασχηματισμό. Θεωρούμε τη συνεργασία ως κλειδί για την επιτυχία, επίσης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με την Jaguar Land Rover, βρήκαμε ένα συνεργάτη του οποίου οι απαιτήσεις για τη μελλοντική γενιά ηλεκτρικών μονάδων κίνησης ταιριάζουν σημαντικά με τις δικές μας. Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τον χρόνο ανάπτυξης και φέρνοντας τα οχήματα και τις σύγχρονες τεχνολογίες πιο γρήγορα στην αγορά,” δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Development .

Η συνεργασία επιτρέπει στο BMW Group και την Jaguar Land Rover να επωφεληθούν από τη μείωση του κόστους που προκύπτει από την κοινή ανάπτυξη των μελλοντικών εξελίξεων και του κόστους παραγωγής, καθώς και από οικονομίες κλίμακας από κοινές αγορές.

Μια κοινή ομάδα εμπειρογνωμόνων των δύο ομίλων, που βρίσκονται στο Μόναχο, θα επιφορτιστεί με την περαιτέρω ανάπτυξη των μονάδων ισχύος Gen 5 με την παραγωγή των ηλεκτρικών κινητήρων που θα αναλάβει κάθε εταίρος στις δικές τους εγκαταστάσεις παραγωγής…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ