ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Kymco RevoNEX: ηλεκτρική επανάσταση

Kymco RevoNEX: ηλεκτρική επανάσταση

Στην EICMA του Μιλάνου, τη διεθνή έκθεση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών, η Kymco παρουσίασε το RevoNEX, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα βασισμένη σε μια εντελώς νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική.

Αυτό που ξεχωρίζει, είναι το προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, ώστε ο αναβάτης να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει τόσα χρόνια με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες.

Μάλιστα, η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο αναβάτης μπορεί να κινείται σε αστικό περιβάλλον με μία σχέση στο κιβώτιο, τη 2η για ταχύτητα έως 115 χλμ./ώρα, χωρίς να αλλάζει ταχύτητες και να χρησιμοποιεί συμπλέκτη.

Επίσης, το Electric Full-range Acceleration (EFA) είναι ο τρόπος της Kymco για να επιταχύνει το RevoNΕΧ μόνο με τη σκέψη, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αποδίδει τη δύναμή του γραμμικά και χωρίς απώλειες για όσο ο αναβάτης ανοίγει το γκάζι. Μάλιστα, στα 0-100 χλμ./ώρα επιταχύνει σε μόλις 3,9’’ και στα 0-205 χλμ./ώρα σε μόλις 11,8’’!

Kymco RevoNEX: ηλεκτρική επανάσταση

Εξάλλου, το RevoNEX φέρει FEP (Full Engagement Performance), το σύστημα το οποίο εξασφαλίζει πως κάθε εκκίνηση θα είναι απρόσκοπτη, όπως και αποτελεσματική η πρόσφυση στην περίπτωση της οδικής κακοτεχνίας ή των φρένων πανικού.

Κι επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα δεν παράγουν θόρυβο, έχει εγκατασταθεί το Active Acoustic Motor, ένα σύστημα που προσφέρει στον ηλεκτρικό κινητήρα ηχητική υπόσταση. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων το αποτέλεσμα ηχεί στα αυτιά του αναβάτη με τρόπο όμοιο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς αντιλαμβάνεται τις στροφές να ανεβαίνουν, χωρίς όμως να υπάρχει περίπτωση να “στολάρει”.

Kymco RevoNEX: ηλεκτρική επανάσταση

Κι ακόμη, το RevoNEX έρχεται με πακέτο ρυθμίσεων AMP (Adaptive Machine Personality): Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, Assertive για έντονο ρυθμό με πολιτισμένο τρόπο, Bold για κάτι παραπάνω και Extreme, για μέγιστη απόκριση...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ