ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπαίνει στη "μάχη" του Gubbio η εθνική ομάδα Αναβάσεων

Μπαίνει στη "μάχη" του Gubbio η εθνική ομάδα Αναβάσεων

Ξεκινά σε λίγο το περίφημο FIA Hill Climb Masters 2018 στο Gubbio της Ιταλίας, με την εθνική μας ομάδα να ολοκληρώνει χθες τα δύο σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών, με αρκετά σβέλτο ρυθμό.

Ο Σταμάτης Κατσίμης ξεκίνησε σημειώνοντας τον πρώτο χρόνο στην κατηγορία S20, με το Mitsubishi Lancer Evo IX R4 (ελαστικά Pirelli), όμως στο δεύτερο σκέλος μια άτυχη στιγμή τον σταμάτησε στα ξεκινήματα της διαδρομής: σε μια γρήγορη δεξιά με 4η ταχύτητα προσέκρουσε στο πρανές της εξόδου με το πίσω δεξί μέρος.

Δεδομένου ότι δεν υπήρξε ζημιά στον τροχό, στην ανάρτηση ή στην πλήμνη, παρά μόνο στο πίσω άκρο του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί του επιδιόρθωσαν το πρόβλημα και ο Κατσίμης θα αγωνιστεί σήμερα χωρίς πρόβλημα.

Στην κατηγορία Ε1 ο Γιώργος Κεχαγιάς (Ford Sierra RS500) πέτυχε τον 12ο και 13ο χρόνο στα δύο περάσματα, ενώ ο Βασίλης Ρέκκας (Citroen Saxo) και τις δύο φορές τον 17ο χρόνο. «Η διαδρομή είναι πολύ καλή, έχει και γρήγορα κομμάτια και πονηρά, και τρεις φουρκέτες. Για να κάνουμε τον ίδιο χρόνο στον αγώνα, πρέπει να προσέξουμε πόσο θα έχει στεγνώσει ο δρόμος από το πρωί μέχρι τα επόμενα περάσματα,» είπε ο Κεχαγιάς.

Μπαίνει στη "μάχη" του Gubbio η εθνική ομάδα Αναβάσεων

Στην κατηγορία Open TCGT, που αγωνίζονται οι υπόλοιποι πέντε οδηγοί, τα πράγματα είναι λιγότερο σαφή - με αυτοκίνητα ποικίλων κυβισμών και βαρών. Κατά συνέπεια, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.

Σ' αυτή την κατηγορία ο Παναγιώτης Σολδάτος (Ford Fiesta Turbo) σημείωσε τον 16ο και έπειτα τον 12ο χρόνο. Λίγο πιο πίσω, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Ferrari 458 Challenge) βρέθηκε στην 18η και έπειτα στην 16η θέση της κατηγορίας.

Μπαίνει στη "μάχη" του Gubbio η εθνική ομάδα Αναβάσεων

Ο Παναγιώτης Λιώρης (Ford Escort WRC) έκανε τον 22ο και 23ο χρόνο αντίστοιχα στα δύο σκέλη της Open TCGT, ενώ ο Τρύφωνας Χασάπης (Citroen AX Sport) και ο Κίμωνας Θέος (Peugeot 106 S16), με τα δύο μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα της Open TCGT από την ελληνική αποστολή, πέτυχαν αντίστοιχα τους χρόνους 26-28 και 25-30…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ