ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο σουηδικό και οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Νέο σουηδικό και οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η σουηδική εταιρεία Uniti, πρωτοπόρος σε θέματα κινητικότητας στην σκανδιναβική χώρα, αποκάλυψε το πλήρως ηλεκτρικό Uniti One, το οποίο σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί στις σημερινές μεταβαλλόμενες ανάγκες μετακίνησης και να προσφέρει ευελιξία στο μέλλον.

Φιλοτεχνημένο στη Σουηδία και κατασκευασμένο στη Μεγάλη Βρετανία, το Uniti One διαθέτει ελαφριά κατασκευή (600 κιλά) και απόλυτα συμπαγείς διαστάσεις, με μήκος μόλις 3,222 μ. και πλάτος 1,709 μ. και κύκλο στροφής στα 7 μέτρα.

Διαθέτει τρεις θέσεις, μια μπροστά και δύο πίσω, οι οποίες με την αναδίπλωσή τους προσφέρουν χώρο φόρτωσης από 155 έως 760 λίτρα. Οι πίσω επιβάτες εισέρχονται πολύ εύκολα και αυτό το όχημα καθίσταται ιδανικό ακόμη και για ταξί, μέσα στην πόλη.

Σχεδιαστικά, είναι λιτό, έχοντας μόνο τα απαραίτητα, με LED φωτιστικά και μια μεγάλη ηλεκτροχρωμική πανοραμική οροφή, με τη φωτεινότητα της καμπίνας να κυμαίνεται από διαφανή έως πλήρως αδιαφανή και όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η οροφή σκιάζεται αυτόματα για να αποφευχθεί η θέρμανση του οχήματος όταν σταθμεύεται, γεγονός που συμβάλλει επίσης στη μείωση της ποσότητας ενέργειας που απαιτείται για την εκ νέου ψύξη της καμπίνας.

Νέο σουηδικό και οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Μαλακά υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί για την καμπίνα, τα καθίσματα είναι επίσης απλά, με ενιαίο πάγκο πίσω, αλουμίνιο σε διακόσμηση και ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό, με διακόπτες αφής και πλήρη συνδεσιμότητα.

Το Uniti One εφοδιάζεται με κινητήρα μόνιμου μαγνήτη που κινεί τους πίσω τροχούς και παράγει ροπή 50 kW (68 hp) με ροπή 85 Nm. Θα είναι διαθέσιμο με δύο μπαταρίες 12 kWh της Uniti One που προσφέρει 150 χλμ. και μια μπαταρία 24 kWh με αυτονομία 300 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για εκατό χιλιόμετρα, η φόρτιση επιτυγχάνεται σε μόλις 10 λεπτά με τη χρήση φορτιστή CCS 50 kW, ενώ με 17 λεπτά φόρτισης έχεις φορτίο μπαταρίας από το 20% έως το 80%.

Η κατανάλωση ενέργειας είναι 8,0 kWh / 100 χλμ., ενώ επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Νέο σουηδικό και οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το Uniti One διαθέτει δύο επιλεγμένους τρόπους οδήγησης: City Mode για εξοικονόμηση ενέργειας, παρέχοντας μια ομαλή και χαλαρή οδήγηση και Boost Mode για πιο δυναμική αίσθηση.

Επίσης, μια κάμερα οπίσθιας προβολής ευρείας γωνίας αντικαθιστά τον παραδοσιακό καθρέφτη, παρέχοντας στον οδηγό εξαιρετική ορατότητα.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν σύντομα και η διάθεσή του στην αγορά θα αρχίσει την άνοιξη του 2020 με τιμές από 17.242 ευρώ στην Αγγλία, η οποία επιδοτεί την αγορά με 4.000 ευρώ.

Σε εξοπλισμό ασφάλειας θα φέρει αερόσακο οδηγού, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων (ABS), ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας (ESC) και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS). Σε ανώτερες εκδόσεις, υπάρχει το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης της MobilEye 6 της Intel με προειδοποίηση για την σύγκρουση μπροστά, την αναχώρηση από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς φλας και αναγνώριση ορίων ταχύτητας.

Νέο σουηδικό και οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το Uniti One προσφέρεται με συνολική εγγύηση 97.000 χλμ. ή τριών ετών, ενώ η μπαταρία και η ηλεκτρική τροφοδοσία καλύπτονται από μια εγγύηση πέντε ετών ή 97.000 χλμ...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ