ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan: Το Leaf έγινε χριστουγεννιάτικο δέντρο με δική του ενέργεια

Nissan: Το Leaf έγινε χριστουγεννιάτικο δέντρο με δική του ενέργεια

Η Nissan μετάτρεψε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Leaf, σε χριστουγεννιάτικο δέντρο, με την ιδιαιτερότητα να έγκειται στο γεγονός ότι το “Nissan TREE” χρησιμοποίησε τη δική του ενέργεια για να φωτιστεί.

Στο πνεύμα των ημερών εντάσσεται η πρωτοβουλία της Nissan, να μετατρέψει ένα αμιγώς ηλεκτρικό Leaf, σε χριστουγεννιάτικο δέντρο, με την ιδιαιτερότητα να έγκειται στο γεγονός ότι το “Nissan TREE” χρησιμοποίησε τη δική του ενέργεια για να φωτιστεί.

Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της ανάκτησης της κινητικής ενέργειας, καθώς το Nissan Leaf, διαθέτει το πρωτοποριακό e-Pedal, που βοηθά το αυτοκίνητο να ανακτήσει ενέργεια μέσω της πέδησης (φρενάρισμα) ή της επιβράδυνσης. Η ενέργεια αυτή μεταρέπεται σε θερμική και πηγαίνει κατευθείαν πίσω στις μπαταρίες, όπου χρησιμοποιείται για την επαναφόρτισή τους. Επίσης, το μοντέλο διαθέτει και το B mode, μια λειτουργία οδήγησης που ανακτά την ενέργεια κατά την πέδηση, όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το πεντάλ φρένου με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τώρα, το “Nissan TREE” είναι εφοδιασμένο με χιλιάδες LED λαμπάκια που αναβοσβήνουν και θυμίζουν στους οπαδούς της βιώσιμης κινητικότητας, ότι η παραγωγή ενέργειας κατέστη δυνατή, χάρη στην χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Στην πραγματικότητα, ο μέσος οδηγός ενός Nissan LEAF ανακτά 744kWh καθαρής ενέργειας, εφόσον διανύει 18.000 χλμ.

Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας ισοδυναμεί με το 20% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενός μέσου ευρωπαϊκού νοικοκυριού, είναι ικανή να φωτίσει 266 χριστουγεννιάτικα δέντρα με 700 λαμπτήρες πυρακτώσεως, για μια ώρα λειτουργίας, 297 φούρνους, που ψήνουν για μια ώρα την παραδοσιακή γαλοπούλα, 744 τηλεοράσεις, που λειτουργούν για πέντε ώρες για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τα Χριστούγεννα ή 10.783 κατοικίες με 1.000 χριστουγεννιάτικα φώτα LED, για πέντε ώρες...

Δείτε το video στο https://youtu.be/iPrOS21v5Ao

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ