ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδηγούμε το Seat Ateca 1.0 TSI – 115hp

Οδηγούμε το Seat Ateca 1.0 TSI – 115hp

Επισκίασε το μεγαλύτερο Ateca η άφιξη του μικρότερου Arona. Η Seat, στη γκάμα των SUV, διαθέτει τριπλέτα σε αυτή τη κατηγορία και μάλιστα πολύ επιθετική.

Επισκίασε το μεγαλύτερο Ateca η άφιξη του μικρότερου Arona. Η Seat, πλέον, και με την μόλις παρουσίασε του νέου Tarraco, του μεγαλύτερου μοντέλου στη γκάμα των SUV, διαθέτει τριπλέτα σε αυτή τη κατηγορία και μάλιστα πολύ επιθετική.

Το Ateca, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητες και της όχι και τόσο ανταγωνιστικής τιμής στην Ελλάδα, έμεινε λίγο πίσω εμπορικά, αν και δεν του άξιζε. Ηρθε και το Arona, που με καλή τιμή, διαθεσιμότητα και φρέσκο look πήρε προβάδισμα εμπορικά, κι έτσι το Ateca έμεινε κάπως πίσω.

Οδηγούμε το Seat Ateca 1.0 TSI – 115hp

Όμως, η εισαγωγική εταιρεία εξασφαλίζει διαθεσιμότητα αλλά και καλύτερη τιμή, με συνέπεια να έρχεται και πάλι στην επιφάνεια το Ateca.

Ευκαιρίας δοθείσης, είπαμε να το οδηγήσουμε εκ νέου, με τον κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI – 115 hp, που αναμφίβολα του δίνει πλεονέκτημα στην κατηγορία των συμπαγών SUV, όντας με μικρού κυβισμού μοτέρ.

Οδηγούμε το Seat Ateca 1.0 TSI – 115hp

Η προσθιοκίνητη έκδοση με τον χιλιάρη κινητήρα, κινείται περίφημα, ακόμη και στα ορεινά μέρη που πήγα. Το Ateca έχει ελκτική δύναμη και διαπίστωσα μέση κατανάλωση στα 7,5 λίτρα στα 100 χλμ. Τα 1.200 κιλά του αμαξώματος «τραβιούνται» ικανοποιητικά, με τη ροπή να είναι εκεί όταν την ήθελες για προσπέραση.

Πέραν αυτού, με σπορτίφ σχεδίαση, οδηγοκεντρικό κόκπιτ, καλά πλαστικά, μεγάλη άνεση και ευρυχωρία, το Ateca είναι ένα αυτοκίνητο που ικανοποιεί αρκετές κατηγορίες αγοραστών. Εφοδιάζεται με όλα τα διαθέσιμα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, ενώ φέρει και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Οδηγούμε το Seat Ateca 1.0 TSI – 115hp

Πάντως, για όσους θέλουν μεγαλύτερους κινητήρες, υπάρχουν επιλογές σε βενζίνη 1.4 TSI – 150 hp και πετρελαίου 1.6 TDI – 115 hp καθώς και 2.0 TDI – 150 hp και 190 hp.

Μάλιστα, προσφέρεται και τετρακίνητο Ateca 2.0 TDI 4Drive – 150 hp, με φουλ εξοπλισμό...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ