ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche και Boeing θα συνεργαστούν στις αστικές μετακινήσεις αέρος

Porsche και Boeing θα συνεργαστούν στις αστικές μετακινήσεις αέρος

Η Porsche και η Boeing υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για να εξερευνήσουν την μελλοντική, αστική κυκλοφορία στον εναέριο χώρο.

Με αυτή την εταιρική σχέση, και οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνάμεις και τις ιδέες της αγοράς για να μελετήσουν το μέλλον των οχημάτων αστικής και υπεραστικής κινητικότητας.

Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, οι εταιρείες θα δημιουργήσουν μια διεθνή ομάδα για την αντιμετώπιση διαφόρων πτυχών της αστικής αεροπορικής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του δυναμικού της αγοράς για οχήματα υψηλής ποιότητας και πιθανές περιπτώσεις χρήσης.

Η Boeing, η Porsche και η Aurora Flight Sciences, θυγατρική της Boeing, αναπτύσσουν μια ιδέα για ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Μηχανικοί από τις δύο εταιρείες, καθώς και από τις θυγατρικές της Porsche Engineering Services GmbH και Studio F.A. Porsche, θα εφαρμόσουν και θα δοκιμάσουν ένα πρωτότυπο.

"Η συνεργασία αυτή βασίζεται στις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό νέο οικοσύστημα κινητικότητας και παρέχει την ευκαιρία να ερευνήσουμε την ανάπτυξη ενός αστικού οχήματος αέρος με κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία", δήλωσε ο Steve Nordlund, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Boeing NeXt , ενός οργανισμού που θέτει τα θεμέλια για ένα οικοσύστημα κινητικότητας επόμενης γενιάς στο οποίο μπορούν να συνυπάρξουν με ασφάλεια τα αυτόνομα και πιλοτικά οχήματα. ''Η Porsche και η Boeing, φέρνουν μηχανική, στυλ και καινοτομία ακριβείας για να επιταχύνουν την αστική κινητικότητα του πλανήτη παγκοσμίως".

Σύμφωνα με μελέτη του Porsche Consulting του 2018, η αγορά κινητικότητας των αστικών αεροσκαφών θα επιταχυνθεί μετά το 2025. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι λύσεις αστικής εναέριας κινητικότητας θα μεταφέρουν επιβάτες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, από τα συμβατικά μέσα χερσαίων μεταφορών, με χαμηλότερο κόστος και με μεγαλύτερη ευελιξία…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ