ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς να φορτώσουμε σωστά το αυτοκίνητό μας

www.matthowell.co.uk
www.matthowell.co.uk MATTHEW I HOWELL

Τρεις βαλίτσες, δύο φουσκωτά για την παραλία, ένα καροτσάκι μωρού, μια ομπρέλα και ένας ατελείωτος αριθμός παιχνιδιών για τα παιδιά. Αυτή είναι η τυπική αποσκευή μιας οικογένειας που φορτώνει το αυτοκίνητό της πριν φύγει για διακοπές.

Το να τα έχεις όλα έτοιμα μπορεί να προκαλέσει άγχος σε ορισμένους, και δεν θέλουν να ξεχάσουν τίποτα πίσω αλλά και να αξιοποιήσουν καλύτερα τον διαθέσιμο χώρο.

Το KonMari Method, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Marie Kondo - διάσημη συγγραφέα βιβλίων για την καθαριότητα ως φιλοσοφία ζωής - και οι μηχανικοί της SEAT, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση.

Οι ακόλουθες πέντε συστάσεις θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη λογική σας κατά τη συσκευασία:

1. Τα λιγότερα είναι τα περισσότερα: Η γνώση του τι πρέπει να επιλέξετε είναι το πρώτο βήμα για να γίνουν οι προετοιμασίες πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας σύμφωνα με την Aline Lau, τον πρώτο πιστοποιημένο σύμβουλο της KonMari στην Ευρώπη. Πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, ένα σημαντικό να αποφασίσετε τι πρέπει να πάρετε μαζί σας και τι να αφήσετε στο σπίτι. Για να λυθεί αυτό, μια καλή μέθοδος είναι να "κάνουμε μια λίστα και να φανταστούμε πώς θέλουμε οι τέλειες διακοπές μας να είναι. Με αυτόν τον τρόπο θα συσκευάσουμε μόνο τα πράγματα που πραγματικά θα είναι χρήσιμα για μας.

2. Ταξινόμηση κατά κατηγορίες: Η ταξινόμηση σε κατηγορίες των αποσκευών που τελικά αποφασίσατε να πάρετε μαζί σας, είναι ένας καλός τρόπος να οργανώσετε τα πάντα εύκολα και αποτελεσματικά. Ένα παράδειγμα είναι να τοποθετήσετε τα παιχνίδια και τα καθαρά διπλωμένα αξεσουάρ για την παραλία στην ίδια βαλίτσα, εκμεταλλευόμενοι τον αχρησιμοποίητο χώρο.

3. Ρούχα, τυλιγμένα και τοποθετημένα κάθετα: Η συσκευασία σε βαλίτσες, για να χωρέσουν τα πάντα, μοιάζει με παιχνίδι του Tetris. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χώρος, πρέπει να ανεβάσετε κάθε είδος ρούχων και να τα τοποθετήσετε κατακόρυφα, καθώς καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και μπορείτε εύκολα να δείτε τα πάντα ταυτόχρονα.

4. Αξιοποιήστε στο έπακρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου: Κρατώντας τα πάντα στη θέση τους δεν είναι απλά μια φιλοσοφία, αλλά και δουλειά των μηχανικών. «Όταν αρχίζουμε να σχεδιάζουμε ένα μοντέλο, η προτεραιότητά μας είναι να σχεδιάσουμε την υψηλότερη χωρητικότητα φόρτωσης για να επωφεληθούμε από κάθε γωνιά του οχήματος», εξηγεί ο μηχανικός της SEAT Jordi Mora. Τα διαμερίσματα κάθε αυτοκινήτου είναι χρήσιμα για την αποθήκευση των πιο απαραίτητων αντικειμένων. Μην ξεχνάτε όμως ότι για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τα πράγματα ελεύθερα στο εσωτερικό της καμπίνας, στα καθίσματα ή στο πίσω ράφι.

5. Στο πορτ-μπαγκάζ: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε κατά την τοποθέτηση των αποσκευών στο αυτοκίνητο, είναι να επωφεληθείτε από το κάτω τμήμα του δαπέδου, σε μοντέλα που το διαθέτουν, όπως το SEAT Arona. Θυμηθείτε να βάλετε τελευταία τα πράγματα που χρειάζεστε να βγάλετε πρώτα και είναι πάντα πιο πρακτικό να κρατάτε τις λαβές στην κορυφή, ώστε να είναι ευκολότερο να αφαιρεθούν. «Κατά την τοποθέτηση των βαλιτσών, οι πιο βαριές θα πρέπει να πάνε πάντα στο βάθος και όσο το δυνατόν πιο πίσω», λέει ο μηχανικός της Seat, Javier Delgado. «Αν δεν τοποθετήσουμε τα πράγματα σωστά ή με ασφάλεια, ένα ξαφνικό φρενάρισμα ή ένας ξαφνικός ελιγμός θα μπορούσε να τα μετατοπίσει ή να τα πετάξει προς τα εμπρός και να θέσει σε κίνδυνο τους επιβάτες», εξηγεί. «Οταν οδηγούμε με 100 χλμ./ώρα, ξαφνικά, ένα πακέτο βάρους 30 κιλών μετατρέπεται σε βάρος 90 κιλών κατά το φρενάρισμα.»

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ