ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Renault EZ-FLEX, το ηλεκτρικό μέλλον για τις αστικές μεταφορές

2019 - Renault EZ-FLEX
2019 - Renault EZ-FLEX 2019 - RENAULT EZ-FLEX

Το Renault EZ-FLEX είναι ένα πειραματικό ηλεκτρικό και συνδεδεμένο LCV, συμπαγές και ευέλικτο.

Δεδομένου ότι ο όγκος των μεταφερόμενων εμπορευμάτων, σε όλο τον κόσμο, αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050, και με την ταχεία αύξηση των online αγορών, που απαιτεί ταχύτερους και ακριβέστερους χρόνους παράδοσης, σε κέντρα πόλεων που υφίστανται ολοένα και περισσότερους περιορισμούς κίνησης, η Renault παρουσίασε στα τέλη του 2018 το όραμά της για το μέλλον της αστικής διανομής, με το ηλεκτρικό, αυτόνομο και συνδεδεμένο πρωτότυπο όχημα Renault EZ-PRO.

Τώρα, με το EZ-FLEX, ένα ηλεκτρικό και συνδεδεμένο όχημα, η Renault συνεχίζει να προετοιμάζεται για το μέλλον με τη διερεύνηση νέων λύσεων για τις αστικές μεταφορές. Το όχημα αυτό, αναμένεται να μπει στο εμπόριο το 2021.

Το Renault EZ-FLEX είναι ένα συμπαγές και ευέλικτο όχημα, σχεδιασμένο για να κινείται απρόσκοπτα σε όλες τις πόλεις. Με μήκος 3,86 μ., πλάτος 1,65 μ. και ύψος 1,88 μ., μπορεί να κινηθεί εύκολα στις πόλεις (κύκλος στροφής 4,5 μ.) και να παρκάρει εξίσου εύκολα, έχει μεγάλο ωφέλιμο χώρο φόρτωσης με 3 κυβικά μέτρα, χαμηλό κατώφλι (76 εκ.) στο χώρο φόρτωσης και απίστευτη ευκολία για την είσοδο του οδηγού, καθώς το κάθισμα του συνοδηγού ανασηκώνεται.

2019 - Renault EZ-FLEX
2019 - Renault EZ-FLEX 2019 - RENAULT EZ-FLEX

Εξάλλου, σχεδιάστηκε για να επιτρέπει ευρεία ποικιλία διαμορφώσεων, που ικανοποιούν τις διαφορετικές ανάγκες των επαγγελματιών.

Λιτό το ταμπλό, μικρό σε μέγεθος και με μεγάλη οθόνη αφής, που παρέχει όλες τις πληροφορίες για την κατάσταση του ηλεκτρικού οχήματος, ενημέρωση και ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα, είναι και απόλυτα συνδεδεμένο, με smartphones και διαδίκτυο. Επίσης, το ηλεκτρικό EZ-FLEX, έχει αυτονομία κίνησης 150 χλμ., υπερ-αρκετή αν σκεφτούμε ότι οι αστικές διανομές δεν ξεπερνούν τα 50 χλμ. την ημέρα.

2019 - Renault EZ-FLEX
2019 - Renault EZ-FLEX 2019 - RENAULT EZ-FLEX

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες, που καταγράφουν δεδομένα για γεωγραφική θέση, χιλιομετρική απόσταση, εμβέλεια, ταχύτητα, στάσεις κλπ. Αυτά τα δεδομένα θα μεταφέρονται μέσω του συνδεδεμένου συστήματος του οχήματος, είτε σε πραγματικό χρόνο είτε μία φορά την ημέρα, για να κατανοήσουν οι εταιρείες τις καθημερινές χρήσεις.

Η ανάλυση των δεδομένων, η οποία θα συμπληρωθεί από τα σχόλια των επαγγελματιών, θα επιτρέψει στη Renault να σχεδιάσει οχήματα που είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στις εξελίξεις στην αστική εφοδιαστική αλυσίδα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ