ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε αυτή την πλατφόρμα θα βασίζονται τα ηλεκτρικά Honda

ALL-NEW HONDA E PLATFORM ENGINEERED TO DELIVER EXCEPTIONAL URBAN DRIVING EXPERIENCE
ALL-NEW HONDA E PLATFORM ENGINEERED TO DELIVER EXCEPTIONAL URBAN DRIVING EXPERIENCE ALL-NEW HONDA E PLATFORM ENGINEERED TO DELIVER EXCEPTIONAL URBAN DRIVING EXPERIENCE

Πρόκειται για ένα σασί βελτιστοποιημένο για μικρά αυτοκίνητα επόμενης γενιάς σε αστικό περιβάλλον.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda, το Honda e, είναι το πρώτο που βασίζεται στην νέα πλατφόρμα EV, αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πλατφόρμα αυτή έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο το αστικό περιβάλλον για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία οδήγησης. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη χαμηλά, κάτω από το δάπεδο και κεντρικά μέσα στο μεταξόνιο του αυτοκινήτου, παρέχοντας κατανομή βάρους 50:50 και χαμηλό κέντρο βάρους για βέλτιστο χειρισμό και σταθερότητα. Η ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα υψηλής ροπής παρέχεται μέσω των πίσω τροχών, επιτρέποντας την ακρίβεια της διεύθυνσης ακόμη και σε υψηλή επιτάχυνση.

Η πλατφόρμα προσφέρει συνδυασμό οδηγικής άνεσης και ευελιξίας. Η ανεξάρτητη ανάρτηση στους τέσσερις τροχούς, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετική ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες, ομαλή οδήγηση και γρήγορο χειρισμό. Τα εξαρτήματα της ανάρτησης είναι από σφυρηλατημένο αλουμίνιο για τη μείωση της βαρύτητας και την αύξηση της απόδοσης.

Για συνεχή ευκολία χρήσης και ευελιξία φόρτισης, η αξιόπιστη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας 35,5 kWh μπορεί να φορτιστεί είτε με σύνδεση AC τύπου 2 είτε με έναν γρήγορο φορτιστή CCS2 DC. Το όχημα μπορεί να έχει αυτονομία κίνησης άνω των 200 χιλιομέτρων, ενώ το 80% της φόρτισης επιτυγχάνεται σε 30 λεπτά.

Οι προβολές στις διπλές οθόνες αφής μέσα στο αυτοκίνητο, παρουσιάζουν το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ενώ ένα γραφικό σύστημα κίνησης καταγράφει την τρέχουσα ροή ισχύος και την κατάσταση αναγέννησης και επαναφόρτισης.

Η μπαταρία ψύχεται με νερό για να διατηρεί τη βέλτιστη θερμική κατάσταση, μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοσή της και την κατάσταση φόρτισης, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το μέγεθος και το βάρος της ελαχιστοποιούνται, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η αίθουσα θαλάμου.

Για το νέο συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda, ήδη υπάρχουν 31.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για αγορά από Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία και Νορβηγία...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ