ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat: Έξι λόγοι για να οδηγήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Seat: Έξι λόγοι για να οδηγήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Εντείνονται οι καμπάνιες ενημέρωσης σε θέματα ηλεκτροκίνησης, που σκοπό έχουν οι πολίτες να εντριφύσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Έξι λόγοι για να οδηγήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Εντείνονται οι καμπάνιες ενημέρωσης σε θέματα ηλεκτροκίνησης, που σκοπό έχουν οι πολίτες να εντριφύσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Βέβαια, ως τεχνολογία, είναι ακόμα ακριβή. Όμως σε αρκετές χώρες δίνονται κίνητρα, κάτι που περιμένουμε να συμβεί και στην Ελλάδα, πιθανότατα με κυβερνητικές εξαγγελίες Μάρτιο – Απρίλιο.

Ηδη, κοντά στις 300 ευρωπαϊκές πόλεις, έχουν ζώνες χαμηλών εκπομπών, οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο από υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, που εκπέμπουν μειωμένους (υβριδικά) ή καθόλου ρύπους (ηλεκτρικά).

Η αειφορία μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για την οδήγηση ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη. Πολύ σημαντικό, είναι ότι στην πόλη εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα, όπως επισημαίνουν στη Seat.

Seat: Έξι λόγοι για να οδηγήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ας δούμε 6 λόγους που εξηγούν την οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου:

1. Αποχαιρετήστε την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η δυνατότητα αποφυγής των χαρακτηριστικών κυκλοφοριακών συμφόρησης είναι ένα από τα κίνητρα με τα οποία όλο και περισσότερα συμβούλια πόλεων επιβραβεύουν τους χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις επιτρέπεται να οδηγούν στη λωρίδα των λεωφορείων. Μάλιστα, στη Μαδρίτη, μπορούν να οδηγούν σε μια λωρίδα που προορίζεται αποκλειστικά για οικολογικά αυτοκίνητα.

2. Εύκολο παρκάρισμα. Η άλλη μεγάλη καθημερινή πρόκληση για τους οδηγούς στην πόλη, είναι η εξεύρεση χώρου στάθμευσης. Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότερες πόλεις προσφέρουν ειδικούς χώρους. Στη Μαδρίτη, μπορούν να σταθμεύουν στην μπλε και την πράσινη ζώνη χωρίς να πληρώνω χρήματα και χωρίς χρονικό περιορισμό.

3. Οδηγήστε στο κέντρο της πόλης. Σχεδόν 300 ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν ζώνες χαμηλών εκπομπών. Και αυτός ο αριθμός αυξάνεται. Ενας νόμος στην Ισπανία, που αφορά την κλιματική αλλαγή, αναγκάζει όλες τις πόλεις με περισσότερους από 50.000 κατοίκους να δημιουργήσουν ζώνες χαμηλών εκπομπών και να περιορίσουν την κυκλοφορία οχημάτων με υψηλότερες εκπομπές ρύπων έως το 2023. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν σε πάρα πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Seat: Έξι λόγοι για να οδηγήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

4. Φόρτιση και μετάβαση. Υπάρχουν ήδη περισσότερα από 150.000 δημόσια σημεία φόρτισης στην Ευρώπη. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα προσφέρουν χώρους στάθμευσης με επαναφόρτιση. Επίσης, με το SEAT App μπορείτε να παρακολουθείτε πάντα το επίπεδο μπαταρίας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου.

5. Περισσότερη μετακίνηση με λιγότερα έξοδα. Ταυτόχρονα, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν όλο και μεγαλύτερη αυτονομία. Το ηλεκτρικό Mii μπορεί να φθάσει και τα 350 χιλιόμετρα. Επιπλέον, στην Ισπανία, η κατανάλωση κοστίζει 1 ευρώ για απόσταση 100 χιλιομέτρων. Επιπλέον, ένα ηλεκτρικό όχημα, δεν απαιτεί τόσο μεγάλη συντήρηση.

6 . Επιδοτήσεις αγοράς, μειωμένοι φόροι. Ο στόχος της SEAT είναι να εκδημοκρατίσει την ηλεκτρική κινητικότητα με προσιτά αυτοκίνητα, όπως το ηλεκτρικό Mii. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά οχήματα, γενικά, είναι ακόμα πιο ακριβά από εκείνα που είναι εξοπλισμένα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, γι αυτό και η άμεση στήριξη για την αγορά τους, που κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ ανάλογα με τη χώρα, είναι καθοριστική. Επιπλέον, υπάρχουν διαφορετικά φορολογικά οφέλη για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, υπάρχει μείωση των τελών κυκλοφορίας κατά 75%, σε πολλές πόλεις, στην Πορτογαλία υπάρχει πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης και καμία επιβάρυνση στη Μεγάλη Βρετανία…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ