Με την κωδική ονομασία final # 21 τα ξεχωριστά smart με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το 2020 η smart θα καταστεί ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, ο οποίος θα έχει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα καθώς θα σταματήσει τα συμβατικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ADVERTISING

Βέβαια, από τώρα διαθέτει τα ηλεκτρικά ΕQ smart και σταδιακά θα σταματά την παραγωγή των συμβατικών, ενισχύοντας την παραγωγή των ηλεκτρικών. Πριν συμβεί αυτό, η εταιρεία παρουσιάζει μια αποκλειστική και αυστηρά περιορισμένη, ειδική έκδοση smart με κινητήρα εσωτερικής καύσης, τα final # 21, φιλοτεχνημένα από τον φημισμένο σχεδιαστή Konstantin Grcic και απευθύνονται σε ένθερμους συλλέκτες.

Inline Image

Η ειδική έκδοση βασίζεται στην ιδέα της 21χρονης smart, για 21 οχήματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Brabus και θα βγουν από το εργοστάσιο τον Αύγουστο του 2019.

ADVERTISING

Το χρωματικό σχέδιο είναι επίσης ένα αφιέρωμα στο smart πρώτης γενιάς: Από το λαμπερό κίτρινο εμπρόσθιο άκρο, μέχρι το ματ μαύρο από τη μέση και πίσω, που έχει και λογότυπο # 21. Ανάλογου ύφους είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού.

Inline Image

Οσον αφορά στην ιστορία της smart στην ηλεκτροκίνηση, ήδη από το 2007 η εταιρεία παρέδωσε στο Λονδίνο 100 ηλεκτρικά smart, που ήταν και τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραγωγής…

www.driveandtravel.gr