ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα Volvo επικοινωνούν μεταξύ τους και προειδοποιούν για κινδύνους

Hazard Light Alert demonstration on V90 Cross Country
Hazard Light Alert demonstration on V90 Cross Country HAZARD LIGHT ALERT DEMONSTRATION ON V90 CROSS COUNTRY

Η Volvo Cars κάνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να βελτιώσει την ασφάλεια στους δρόμους.

Ηδη από το 2016, η Volvo εισήγαγε στα μοντέλα της Σειράς 90, σε Σουηδία και Νορβηγία, την προειδοποίηση φώτων κινδύνου, ενημερώνοντας τους επερχόμενους οδηγούς για ολισθηρότητα του εδάφους.

Την επόμενη εβδομάδα, οι λειτουργίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στους οδηγούς της Volvo σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έρχονται ως πρότυπο σε όλα τα νέα μοντέλα του έτους 2020, ωστόσο μπορούν να προσαρμοστούν σε επιλεγμένα προηγούμενα μοντέλα.

Η τεχνολογία επιτρέπει στα αυτοκίνητα της Volvo να επικοινωνούν μεταξύ τους και να προειδοποιούν τους οδηγούς για ολισθηρά οδοστρώματα και των κινδύνων που συνεπάγονται. Ετσι, οι αντιδράσεις των οδηγών είναι πιο άμεσες, προλαμβάνονταες επικίνδυνες καταστάσεις.

Η έρευνα ασφαλείας της Volvo, δείχνει ότι η προσαρμογή της ταχύτητας στην πραγματική κατάσταση της κυκλοφορίας μπορεί να μειώσει ριζικά τον κίνδυνο ατυχημάτων. Με την έγκαιρη προειδοποίηση των ανθρώπων σε επικίνδυνες καταστάσεις και την έγκαιρη προσαρμογή τους, οι συνδεδεμένες τεχνολογίες ασφάλειας μπορούν να υποστηρίξουν την καλύτερη συμπεριφορά των οδηγών και να ενισχύσουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Hazard Light Alert demonstration on XC40
Hazard Light Alert demonstration on XC40 HAZARD LIGHT ALERT DEMONSTRATION ON XC40

Επίσης. η Volvo Cars επαναλαμβάνει την πρόσκλησή της προς όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

“Όσο περισσότερα οχήματα έχουμε να μοιραστούμε δεδομένα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, τόσο ασφαλέστεροι είναι οι δρόμοι μας. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες συνεργασίες με εταιρείες που συμμερίζονται τη δέσμευσή μας για ασφάλεια”, δηλώνουν αξιωματούχοι της Volvo.

Το σύστημα Slippery Road Alert, στα αυτοκίνητα Volvo, ανάβει τα φώτα κινδύνου, και ταυτόχρονα στέλνει σήμα σε όλα τα κοντινά αυτοκίνητα Volvo που είναι συνδεδεμένα με την υπηρεσία cloud, προειδοποιώντας τους οδηγούς για να αποφύγουν τυχόν ατυχήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις “τυφλές” στροφές.

Εξάλλου, από το 2020, όλοι τα Volvo θα περιορίζουν την τελική τους ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2020, η εταιρεία θα εγκαταστήσει επίσης κάμερες αυτοκινήτου και άλλους αισθητήρες που θα παρακολουθούν τον οδηγό και θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να παρεμβαίνει εάν έχει αποσπαστεί η προσοχή του, προλαμβάνονταε κάποιο ατύχημα...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ