ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση

Συμβολικά, την "Ημέρα Περιβάλλοντος", που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 5 Ιουνίου, επέλεξε ο πρωθυπουργός για να προβεί στις ανακοινώσεις περί ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης.

Την ερχόμενη Παρασκευή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα σύνθετο πακέτο κινήτρων για την αγορά καινούργιων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με επιδότηση αγοράς τόσο για αυτοκίνητα, όσο και για σκούτερ αλλά και για ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία έχουν υποβοήθηση κίνησης και εξυπηρετούν πολύ, ειδικά στις ανηφόρες.

Το πακέτο κινήτρων δεν χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως «πακέτο απόσυρσης αυτοκινήτων», όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στη δημόσια τηλεόραση. "Είναι ένα πακέτο ενίσχυσης ηλεκτροκίνησης και πιο πράσινου τρόπου μετακίνησης", είπε χαρακτηριστικά, κι αυτό, διότι δεν περιλαμβάνει κίνητρα μόνο για αυτοκίνητα.

Ο υπουργός επισήμανε ότι θα υπάρξουν κίνητρα και για την ανανέωση του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων, δηλαδή για αγορά και υβριδικών μοντέλων αλλά και εισαγόμενων μεταχειρισμένων τελευταίας τεχνολογίας, ενώ κίνητρα θα δοθούν και για την εγκατάσταση δημόσιων σταθμών φόρτισης, διότι είναι εκ των ουκ άνευ να κυκλοφορούν ηλεκτρικά οχήματα χωρίς να υπάρχουν φορτιστές.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, θα περιλαμβάνει και κίνητρα για εταιρείες που θα δημιουργήσουν εργοστάσια κατασκευής φορτιστών αλλά και μπαταριών σε περιοχές που αποληγνιτοποιούνται, δηλαδή εκεί που θα κλείσουν οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από ληγνίτη, κι αυτό ισοδυναμεί με θέσεις εργασίας, στις οποίες ενδεχόμενα θα μπορέσουν να απασχοληθούν όσοι χάσουν τις δουλειές τους από τις μονάδες που θα κλείσουν.

Σταθερά κίνητα για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Κίνητρα για αγορά ηλεκτρικού σκούτερ και ηλεκτρικού ποδηλάτου

Πακέτο ενίσχυσης ηλεκτροκίνησης και πιο πράσινου τρόπου μετακίνησης

Εμφαση στην ενίσχυση αγοράς καινούργιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ