ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai με ηλιακό πάνελ στην οροφή

Το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai με ηλιακό πάνελ στην οροφή

Το Sonata Hybrid θα φορτίζεται και κατά την οδήγηση. Το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai με ηλιακό πάνελ στην οροφή.

Σε πειραματικό επίπεδο, έχουμε δει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ηλιακό πάνελ στην οροφή (Sono), που μπαίνουν στην παραγωγή, ωστόσο η Hyundai Motor, ως ένας μεγάλος κατασκευαστής, ξεκινά την παραγωγή του πρώτου της αυτοκινήτου με σύστημα ηλιακής φόρτισης οροφής.

Αυτή η πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, θα προσφέρει στα οχήματα πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ, ενώ θα αυξήσει και την εμβέλεια οδήγησης.

Το ηλιακό σύστημα φόρτισης οροφής της Hyundai Motor κάνει το ντεμπούτο του στο νέο Sonata Hybrid. Το σύστημα υποστηρίζει τον ανεφοδιασμού του αυτοκινήτου, βελτιώνοντας την απόδοση καυσίμου και μειώνοντας τις εκπομπές CO2.

Τα επόμενα χρόνια, η Hyundai θα αναπτύξει την τεχνολογία σε όλα τα οχήματα της γκάμας της, προωθώντας την ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας.

Το σύστημα ηλιακής οροφής περιλαμβάνει μια δομή ηλιακών πλαισίων πυριτίου που είναι τοποθετημένα στην οροφή του αυτοκινήτου. Το σύστημα ηλιακής οροφής μπορεί να φορτίσει 30 έως 60% της μπαταρίας ανά ημέρα, με 6 ώρες ημερήσιας φόρτισης κι αναμένεται να αυξήσει την αυτονομία κατά 1.300 χλμ. ετησίως.

Το σύστημα μαζεύει την ηλιακή ενέργεια, η οποία μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια κανονικής τάσης, που αποθηκεύεται στην μπαταρία.

Ενώ το ηλιακό σύστημα οροφής, παίζει σήμερα υποστηρικτικό ρόλο, ανοίγει προοπτικές για οχήματα που δεν θα χρειάζονται πλέον ορυκτά καύσιμα για να λειτουργήσουν.

Το νέο Sonata Hybrid είναι εξοπλισμένο με την πρώτη τεχνολογία Active Shift Control (ASC) και σύστημα φόρτισης ηλιακής οροφής. Διαθέτει έναν υβριδικό σχεδιασμό, με κινητήρα Smartstream G2.0 GDi HEV και ένα υβριδικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Το νέο Sonata πωλείται τώρα στην Κορέα και σύντομα θα πωληθεί στη Βόρεια Αμερική. Η Hyundai επί του παρόντος δεν έχει σχέδια να επεκτείνει τις πωλήσεις αυτού του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως η αρχή έγινε…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ