ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ψηφιακό κλειδί για τον κόσμο της Volvo

VOLVO
VOLVO XC40 PHEV

Μέσω της εφαρμογής που συνοδεύει το Volvo On Call, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει από απόσταση μια σειρά λειτουργιών, από την κατάσταση του αυτοκινήτου ή το κλείδωμα των θυρών έως την ενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού.

Ακόμα πιο ψηφιακή γίνεται η Volvo με την τελευταία γενιά του Volvo On Call. Μέσω της εφαρμογής που συνοδεύει το Volvo On Call και εγκαθίσταται σε οποιοδήποτε smartphone ή άλλη έξυπνη συσκευή, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει από απόσταση μια σειρά λειτουργιών, από την κατάσταση του αυτοκινήτου ή το κλείδωμα των θυρών έως την ενεργοποίηση του συστήματος κλιματισμού.

Όταν παρουσιάστηκε, το 2001, το Volvo On Call ήταν μια πρωτοποριακή τηλεματική πλατφόρμα για την ειδοποίηση υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης. Από τότε εξελίσσεται συνεχώς με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και πλέον προσφέρει στους πελάτες της Volvo μια ευρεία γκάμα πρωτόγνωρων λειτουργιών διασύνδεσης και εξυπηρέτησης. Μεταξύ άλλων, αυτός ο πολύτιμος ψηφιακός βοηθός επιτρέπει στους χρήστες:

  • Να ψύξουν ή να θερμάνουν την καμπίνα από απόσταση, ενεργοποιώντας τον κλιματισμό πριν μπουν στο αυτοκίνητο. Το χειμώνα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κλιματισμό για να έχουν καθαρά τζάμια και ζεστό χώρο επιβατών κατά την εκκίνηση, ενώ τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού μπορούν να δροσίσουν την καμπίνα πριν φτάσουν στο αυτοκίνητο.
  • Να μοιραστούν το αυτοκίνητό τους με τους αγαπημένους τους, γρήγορα και απλά, όπως μοιράζεται κανείς μια φωτογραφία από το smartphone του. Οπουδήποτε κι αν βρίσκεται ο κάτοχος του αυτοκινήτου, μπορεί να δημιουργήσει άμεσα ένα "ψηφιακό κλειδί" μέσω του Volvo On Call και να δώσει τη δυνατότητα σε φίλους ή μέλη της οικογένειάς του να το ξεκλειδώσουν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα. Είναι μια εύκολη και απολύτως ασφαλής διαδικασία. Το νέο XC40 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς που διαθέτει δυνατότητα κοινής χρήσης (Car Sharing), η οποία θα ενσωματωθεί σύντομα και στα υπόλοιπα μοντέλα της Volvo.
  • Να αναζητήσουν στο χάρτη της εφαρμογής έναν προορισμό ή ένα σημείο εξυπηρέτησης και να το στείλουν στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.
  • Να βρουν μια θέση στάθμευσης και να λάβουν οδηγίες πλοήγησης για να φτάσουν σε αυτή.
  • Να εντοπίσουν μέσω του χάρτη της εφαρμογής το αυτοκίνητό τους, αν έχουν ξεχάσει πού ακριβώς είναι σταθμευμένο, όπως για παράδειγμα στο parking ενός αεροδρομίου. Πλησιάζοντάς το, μπορούν να ενεργοποιήσουν τα φώτα ή την κόρνα για να διευκολυνθούν στον εντοπισμό του.
Volvo On Call send meeting destination to car
Volvo On Call send meeting destination to car VOLVO ON CALL SEND MEETING DESTINATION TO CAR
  • Να ελέγξουν αν το Volvo τους είναι κλειδωμένο και, αν χρειάζεται, να το κλειδώσουν. Ή να το ξεκλειδώσουν για να δώσουν πρόσβαση σε κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης τους.
  • Να συνδέσουν το Volvo On Call με το ημερολόγιό τους, ώστε να δέχονται υπενθυμίσεις για τα προγραμματισμένα ραντεβού τους. Η εφαρμογή μπορεί να στείλει αυτόματα τον τόπο μιας συνάντησης στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.
  • Μέσω του modem του Volvo On Call, να αξιοποιήσουν μια ισχυρή και αξιόπιστη σύνδεση, έχοντας και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα in-car WiFi hotspot για τις φορητές συσκευές όλων των επιβατών.
  • Να επωφεληθούν από την υπηρεσία Παράδοσης στο Αυτοκίνητο (In-car Delivery), μέσω της οποίας οι online αγορές τους παραδίδονται στο χώρο αποσκευών του Volvo τους. Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί πιλοτικά σε συγκεκριμένες χώρες και θα επεκταθεί σύντομα σε πολύ περισσότερες.
  • Να καλέσουν βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης. Αν χρειαστεί, το αυτοκίνητο καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Το Volvo On Call συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των περισσότερων μοντέλων Volvo. Εξελίσσεται συνεχώς, με την προσθήκη καινοτόμων λειτουργιών και υπηρεσιών, όπως η Over-The-Air ενημέρωση του λογισμικού του αυτοκινήτου όπου και αν βρίσκεται αυτό, και ανοίγει νέους δρόμους για έναν πιο βιώσιμο και πιο συναρπαστικό τρόπο ζωής…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ