ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρεις ελληνικές σχολές και φέτος στον Shell Eco Marathon

Τρεις ελληνικές σχολές και φέτος στον Shell Eco Marathon

Φέτος, ο 35ος Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 5 Ιουλίου. Η Ελλάδα δίνει δυναμικά το παρών για 16η συνεχή χρονιά.

Στην 4η δεκαετία του, το Shell Eco Marathon δεν είναι απλά ένας μαραθώνιος διαγωνισμός, αλλά κυρίως προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές που συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους να βελτιωθούν.

Στην 4η δεκαετία του, το Shell Eco Marathon δεν είναι απλά ένας μαραθώνιος διαγωνισμός, αλλά κυρίως προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές που συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους να βελτιωθούν.

Φέτος, ο 35ος Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Make thw Future Live, στο Mercedes-Benz World, Weybridge, στο Λονδίνο.

Συνολικά 161 ομάδες, από 25 χώρες, ευρωπαϊκές και μη, καλούνται να δοκιμάσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες. Ο διαγωνισμός, που ονομάζεται φέτος Mileage Challenge, θα αναδείξει ποιο όχημα μπορεί να διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια - μια πρόκληση που χρονολογείται από το 1985.

Για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του διαγωνισμού, οι ομάδες επένδυσαν περισσότερους από 12 μήνες για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη δοκιμή των ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων τους, καθώς βασική πρόκληση του διαγωνισμού είναι τα οχήματα των ομάδων να διανύσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, με το ισοδύναμο μίας κιλοβατώρας ή ενός λίτρου καυσίμου της επιλογής τους.

Τρεις ελληνικές σχολές και φέτος στον Shell Eco Marathon

Η Ελλάδα θα δώσει και φέτος δυναμικά το «παρών», για 16η συνεχή χρονιά, διεκδικώντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα την εκπροσωπήσουν είναι:

Η ομάδα «Ποσειδώνας» από τα Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.: Θα είναι η 8η συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό. Πέρυσι, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Battery Electric) με το πρωτότυπο όχημα «Τριήρης» και κατέκτησε τη 10η θέση διανύοντας 458 km/kWh, βελτιώνοντας σημαντικά την προηγούμενη επίδοσή της.

Η ομάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου: Αυτή θα είναι η 11η συνεχόμενη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο. Πέρυσι, κατέλαβε την 23η θέση στην κατηγορία Prototype (Battery Electric) με το πρωτότυπο όχημα «Πυρφόρος» αγγίζοντας τα 201 km/kWh. Η ομάδα κατέκτησε επίσης και το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος, καθώς η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα διαχειριζόταν και ενσωμάτωνε τον έλεγχο κινδύνου στο έργο συνολικά, από τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου μέχρι την ασφάλεια στην πίστα. Η ασφάλεια ήταν αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της ομάδας, από την ευημερία της μέχρι την ασφαλή μηχανική.

Η ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης: Φέτος, συμμετέχει για 11η χρονιά στον Μαραθώνιο στην κατηγορία Urban Concept - Hydrogen (οχήματα πόλης με καύσιμο υδρογόνο) με το όχημα «Εco Racer». Το 2017, κατέκτησε την 4η θέση διανύοντας 138 km/m3. Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε κι ένα από τα σημαντικότερα βραβεία εκτός πίστας, το Βραβείο Ασφάλειας Οχήματος για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ