ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπερσιβηρικός η... παραγωγή του Seat Leon

Υπερσιβηρικός η... παραγωγή του Seat Leon

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για τη Seat, γιορτάζει φέτος 20 χρόνια παραγωγής, με 3 γενιές και περίπου 2 εκατ. πωλήσεις κι ενώ η 4η γενιά είναι προ των πυλών.

Το πρώτο Seat Leon, που φιλοτεχνήθηκε στη Βαρκελώνη και κατασκευάζεται στο κοντινό εργοστάσιο του Μαρτορέλ, όπως και οι επόμενες δύο γενιές, ήταν ένα μοντέλο που δημιούργησε αίσθηση με τις γραμμές του και κυρίως με το κεκλιμένο πίσω μέρος. Ακόμα θυμάμαι τα σχόλια που κάναμε, κατά την παρουσίασή του στην Κρήτη, με τον αείμνηστο Θόδωρο Βασιλάκη.

Ποια, όμως, σχέση μπορεί να έχει το Leon με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο; Αυτά τα 2 εκατ. αυτοκίνητα σε πωλήσεις, αν έμπαιναν σε μια γραμμή, θα αντιστοιχούσαν σε 9.000 χιλιόμετρα, όσα είναι και η απόσταση από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ!

Το Leon προσφέρεται σε αρκετές εκδόσεις και με όλα τα διαθέσιμα μοτέρ του ομίλου VW, έχοντας κορωνίδα την έκδοση Leon Cupra R με δίλιτρο μοτέρ 310 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 199, το Leon με τους 180 ίππους, το 6άρι κιβώτιο και την τετρακίνηση, ήταν τότε το πιο ισχυρό Seat παραγωγής.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το Leon, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, κατέκτησε τον τίτλο το 2008 και το 2009, όντας το πρώτο στην ιστορία πετρελαιοκίνητο που κέρδισε τίτλο...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ