ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο αθλητικός κόσμος έχει πάρει θέση στο δίλημμα Τραμπ ή Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του debate.
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του debate. JIM BOURG/POOL VIA AP

Με την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ να πλησιάζει, ο αθλητικός κόσμος της Αμερικής παίρνει θέση για τη "μάχη" των Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για την προεδρία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών στις ΗΠΑ πλησιάζει. Στις 3 Νοεμβρίου θα κλείσουν οριστικά οι κάλπες και θα μάθουν τον επόμενο πλανητάρχη.

Θα παραμείνει ο Τραμπ ή ο Μπάιτεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ; Οι εκλογές είναι φυσικά - μαζί με τον κορονοϊό - το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Στη Stoiximan οι φίλοι του στοιχήματος μπορούν να βρουν μια πληθώρα επιλογών για τις επικείμενες εκλογές και να κάνουν τα δικά τους προγνωστικά για το μεγάλο γεγονός των ημερών. Ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, σε ποια πολιτεία θα γίνει "ντέρμπι" και πολλά άλλα ειδικά στοιχήματα με μεγάλο ενδιαφέρον σε περιμένουν στη Stoiximan.

Πάντως, ήδη ο αθλητικός κόσμος των ΗΠΑ έχει μιλήσει και μεγάλο μέρος του έχει εκφράσει ξεκάθαρα την προτίμησή του. Ας ρίξουμε όμως μια καλύτερη ματιά.

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΡΑΜΠ

Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο έχουν χωριστεί οι υποστηρικτές των δύο πλευρών θα πρέπει να τους χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη αφορά τους υποστηρικτές του Τραμπ οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι ιδιοκτήτες ομάδων και οργανισμών όπως είναι το WWE και ο πρόεδρος του Βινς ΜακΜάχον. Άνθρωποι δηλαδή των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παίζουν... μπάλα σε ανάλογα επίπεδα με εκείνα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ πανηγυρίζει μετά τη νίκη του επί του Ντόναλντ Τσερόνε κατά τη διάρκεια του UFC 246
Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ μετά τη νίκη του επί του Ντόναλντι Τσερόνε AP PHOTO/JOHN LOCHER

Την ίδια ώρα θετικά για εκείνον έχουν εκφραστεί κατά καιρούς και διάφοροι - παλαίμαχοι κυρίως - αθλητές. Βέβαια, το πιο κολακευτικό σχόλιο το έχει ακούσει ο Ντόναλντ Τραμπ από έναν Ιρλανδό.

Ο λόγος φυσικά για τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Ο Notorious είχε γράψει στο twitter ότι θεωρεί τον Τραμπ τον καλύτερο πρόεδρο των ΗΠΑ όλων των εποχών. Γενικότερα ο πλανητάρχης έχει αρκετούς φίλους στο κομμάτι των μαχητικών αθλημάτων όπως ο Μάικ Τάισον.

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Πάμε τώρα και στους υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν. Εκεί θα βρούμε ένα γαλαξία αστέρων του αθλητισμού οι οποίοι έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ του.

Αθλητές, προπονητές και γενικότερα μεγάλα ονόματα της αθλητικής βιομηχανίας των ΗΠΑ έχουν ταχθεί υπέρ του υποψήφιου νέου πλανητάρχη ασκώντας μεγάλη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πανηγυρίζει τη νίκη των Los Angeles Lakers κόντρα στους Miami Heat στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ.
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πανηγυρίζει τη νίκη των Los Angeles Lakers κόντρα στους Miami Heat AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι σούπερ σταρ του ΝΒΑ όπως είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Στεφ Κάρι, ο Κρις Πολ, αλλά και παλαίμαχοι αστέρες όπως οι Μάτζικ Τζόνσον και Κρις Μπος.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και άλλα σπουδαία ονόματα του αθλητικού χώρου που έχουν ταχθεί υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (τένις), Γκάρι Κασπάροφ (σκάκι) και Μπίλι Τζιν Κινγκ (τένις).

Οι άνθρωποι του αθλητισμού μίλησαν. Για πολλούς στην πλειοψηφία τους έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τζο Μπάιντεντ. Ανεξάρτητα όμως από το τι είπαν εκείνοι το θέμα είναι τι θα ψηφίσουν οι Αμερικάνοι.

Αν εσύ έχεις έμπνευση για το ποιος θα βγει νικητής μέσα από τις κάλπες τότε δεν έχεις παρά να δεις τις στοιχηματικές επιλογές που προσφέρει η Stoiximan για τις εκλογές.

Όπως και να έχει οι κάλπες είναι εκείνες που θα αναδείξουν τον τελικό νικητή την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ