ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ένωση Ολυμπιονικών εκπέμπει SOS για τον αθλητισμό

Η Ένωση Ολυμπιονικών εκπέμπει SOS για τον αθλητισμό
EUIROKINISSI

Δείτε την επιστολή που έστειλε το ΔΣ της ΕΣΟΑ στον Πρωθυπουργό, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και στην Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε την επιστολή που έστειλε το ΔΣ της ΕΣΟΑ στον Πρωθυπουργό, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και στην Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων του Υπουργείου Υγείας. Η Ένωση Ολυμπιονικών εκπέμπει SOS, ζητώντας να αποφευχθεί ο διαχωρισμός επαγγελματικού και με ερασιτεχνικό αθλητισμό και να μην μπει "λουκέτο".

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Αντιλαμβάνομαι την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει και η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με βάση τις ανακοινώσεις όσον αφορά τα μέτρα για τον ερασιτεχνικό-σωματειακό Αθλητισμό, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες όλου του αθλητικού κόσμου (αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς) για το μέλλον του και την εξέλιξή του.

Αρχικά, θα πρέπει να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού Αθλητισμού, αφού ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει κάτω από περιορισμούς και προϋποθέσεις να συνεχίσει σε κάθε επίπεδο.

Επιπλέον, τα νέα μέτρα "παράλυσης" του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για τους αθλητές όλων των ηλικιών όσο και για τα σωματεία που υπάγονται"

Τέλος, με σεβασμό πάντα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θεωρούμε αναγκαία την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Αθλητισμό πάντα με προτεραιότητα την υγεία όλων μας. Είμαστε στη διάθεσά σας για περαιτέρω επικοινωνία.

Πρόεδρος

Βούλα Κοζομπόλη

Γενική Γραμματέας

Ειρήνη Αϊνδιλή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ