ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Καπράλος υποψήφιος για πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος EUROKINISSI

Ο Σπύρος Καπράλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών υπέβαλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της 49ης Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Καπράλος απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είπε: "Εμείς, οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, αποτελούμε ένα ουσιαστικό μέρος της Ολυμπιακής οικογένειας. Αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε τις πιο κρίσιμες προκλήσεις σε πρωτοφανείς καιρούς.

Είναι επομένως καίριο να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ένωση που θα μπορεί να υποστηρίξει τις Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης στην προετοιμασία για τους αγώνες του Τόκιο και του Πεκίνου, τη συναρπαστική τρίτη έκδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Κρακοβία και φυσικά τα Ολυμπιακά Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας και τους αγώνες των Μικρών Κρατών της Ευρώπης

Μια ένωση που θα μπορέσει να μας βοηθήσει όλους να προσαρμοστούμε στη νέα κανονικότητα στον αθλητικό κόσμο, την ίδια ώρα που αγωνιζόμαστε κόντρα COVID-19.

Μια ένωση που θα μπορεί να διαδώσει τις Ολυμπιακές αξίες για να εμπνεύσουν έναν αθλητικό και υγιεινό τρόπο ζωής σε όλη την Ευρώπη. Αυτό θα είναι βασικό για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης.

Είμαστε μια ποικιλόμορφη ήπειρος. Και πρέπει να το γιορτάσουμε, την ίδια ώρα που μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος και τρόπους να παραμείνουμε ενωμένοι Αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο δυνατοί και να παίξουμε βασικό ρόλο στο λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πιεστικά θέματα, πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να ανανεώσουμε την ηγεσία της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Η ισχυρή ηγεσία θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και να αναπτύξουμε τον αθλητισμό σε όλη την Ευρώπη. Θα διασφαλίσει την αυτονομία, την υποστήριξη και την ισότητα για όλες τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και θα μας ενθαρρύνει όλους να μοιραζόμαστε εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές για την εκπλήρωση του στρατηγικού μας σχεδίου.

Γι 'αυτό σήμερα, μετά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, είμαι ενθουσιασμένος και υπερήφανος που ανακοινώνω επίσημα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Ανυπομονώ να μοιραστώ το όραμά μου με τον καθένα σας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και ανυπομονώ να συνεργαστώ για να χτίσω ένα ισχυρότερο μέλλον για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό".


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ