Περισσότεροι από 42.000 θεατές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα που διεξάγεται μόλις μια φορά το χρόνο (video).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ό,τι πραγματικά μπορούν προκειμένου να διατηρήσουν τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Ένας από τους τρόπους είναι να δημιουργούν ξεχωριστές αθλητικές βραδιές, όπως είναι το Winter Classic.

ADVERTISING

Δύο ομάδες χόκεϊ δίνουν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς σε ρινγκ που βρίσκεται σε ανοιχτό γήπεδο κατά προτίμηση σε στάδιο φούτμπολ. Το 2014 105,491 θεατές παρακολούθησαν στο Αν Άρμπορ του Μίσιγκαν τον αγώνα ανάμεσα στους Τορόντο Μέιπλ Λιφς και τους Ντιτρόιτ Ρεντ Γουίνγκς.

Inline Image

Το 2015 το Winter Classic μεταφέρθηκε στην Ουάσινγκτον και σε γήπεδο μπέιζμπολ. Με οικοδεσπότη τον Ελληνοαμερικανό Τεντ Λεόνσις η ομάδα του, οι Κάπιταλς επιβλήθηκαν με 3-2 των Σικάγο Μπλάκχοκς μπροστά σε 42,382 θεατές.

ADVERTISING

Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Τρόι Μπρούερ των Κάπιταλς και ενώ απέμεναν 12.9 δευτερόλεπτα. Ο Μπρούερ υπήρξε παίκτης των Κάπιταλς παλιότερα.

Inline Image

Σύμφωνα με το NHL ο αγώνας ξεκίνησε το απόγευμα με το θερμόμετρο να αγγίζει μόλις τους 6 βαθμούς Κελσίου. Όσο περνούσε η ώρα η θερμοκρασία έπεσε και άλλο.