Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2026 θα φιλοξενηθούν στην Ιταλία και συγκεκριμένα σε Μιλάνο και Κορτίνα. (VIDEO)

Το γεγονός ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα επέστρεφαν στην Ευρώπη μετά την διοργάνωση του Σότσι το 2014 ήταν δεδομένο. Το ερώτημα που απαντήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου ήταν ποια πόλη θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2026.

ADVERTISING

Η ΔΟΕ είχε να αποφασίσει ανάμεσα στην Στοκχόλμη και την κοινή υποψηφιότητα του Μιλάνου και της Κορτίνα.

Τελικά, νικητές ήταν οι Ιταλοί. Το Μιλάνο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στην Κορτίνα θα επιστρέψουν για πρώτη φορά μετά το 1956. Συνολικά αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Ιταλία αφού είχαν γίνει και το 2006 στο Τορίνο.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον φάκελο που είχαν καταθέσει οι διοργανωτές στο Μιλάνο θα γίνουν οι αγώνες που χρειάζονται κλειστό στάδιο (καλλιτεχνικό πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου), ενώ εκεί θα γίνει και η τελετή έναρξης. Μάλιστα, έχουν δηλώσει το Σαν Σίρο ως το στάδιο που θα την φιλοξενήσει οπότε δεν αποκλείεται να υπάρχει σύνδεση και με το σχέδιο των Ίντερ και Μίλαν για να φτιάξουν το γήπεδο τους.