ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Μπαχ επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΟΕ δίχως αντίπαλο

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο
Ο Τόμας Μπαχ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιαπωνία BEHROUZ MEHRI/POOL PHOTO VIA AP

Ο Τόμας Μπαχ, όπως ήταν αναμενόμενο, θα παραμείνει στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αφού στις εκλογές που έγιναν την Τετάρτη (10/03) δεν είχε αντίπαλο.

Το τυπικό μέρος της επανεκλογής του Τόμας Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Γερμανός παράγοντας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που έγιναν και όπως ήταν φυσιολογικό θα παραμείνει στην προεδρία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπαχ ανέβηκε στην προεδρία το 2013 και έκτοτε έχει διαχειριστεί ιδιαίτερα δύσκολες υποθέσεις.

Τα οικονομικά σκάνδαλα στη Βραζιλία, το ντόπινγκ στην Ρωσία, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν μόνο ορισμένα από αυτά.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο Τόμας Μπαχ δήλωσε: "Σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου γι' αυτήν τη συντριπτική ψήφο εμπιστοσύνης. Θέλω να συνεχίσω να επιτυγχάνω φιλόδοξους στόχους μαζί σας στον κόσμο μετά τον κορονοϊό".

Για το τυπικό να αναφέρουμε ότι ο 67χρονος σήμερα Ολυμπιονίκης επανεξελέγη σχεδόν ομόφωνα, με 93 ψήφους υπέρ και μία κατά, ενώ τέσσερα μέλη της ΔΟΕ απείχαν.

Έτσι, ο Τόμας Μπαχ μπήκε στη δεύτερη και τελευταία θητεία του η οποία θα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη διαρκεί οκτώ χρόνια.

Photo credits: Behrouz Mehri/Pool Photo via AP

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ