ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο ακύρωσης ή αναβολής

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο ακύρωσης ή αναβολής

Το 1/3 των κατοίκων της Ιαπωνίας θέλουν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο λόγω κορονοϊού, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση της χώρας.

Το 1/3 των κατοίκων της Ιαπωνίας θέλουν να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, καθώς φοβούνται ότι η έλευση αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NHK.

Η δημοσκόπηση του NHK διεξήχθη από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου κι έδειξε ότι το 32% των ερωτηθέντων ήθελε να ακυρωθούν εντελώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μόνο το 27% δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ το 31% θεωρεί ότι πρέπει να αναβληθούν εκ νέου οι Αγώνες.

Η κυβέρνηση όμως δεν σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε συνέντευξη της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, τόνισε "πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία για τον ιό, αλλά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά".

Η Κόικε τόνισε πως μια ακύρωση των αγώνων, εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που θα προκαλέσει στη χώρα, σίγουρα θα επηρεάσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2022 στο Πεκίνο και τους Ολυμπιακούς το 2024 στο Παρίσι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ